Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Rift om at komme til genforeningsfest: Nu lukker ventelisten

Dannebrog og fællessang er naturlige ingredienser i afstemningsfesten. Når man fejrer 100-året for afstemningen, så er der skruet ekstra op for indslagene i Cuben, hvor 480 deltager. Arkvifoto: Claus Thorsted
480 har købt billet til afstemningsfesten i Cuben. Det er fire gange så mange som i andre år.
Annonce

Christiansfeld: Alt er udsolgt. Der er ganske enkelt ikke flere pladser at få, hvis man ønsker at komme til årets afstemningsfest i Christiansfeld. Festen, der bliver holdt den 10. februar, hylder den afstemning for 100 år siden, da sønderjyderne stemte sig hjem til Danmark.

I anledning af 100-året havde man forventet, at flere ville tilmelde sig festlighederne, og derfor er den også flyttet til lokaler i Cuben, hvor der er plads til 480 deltagere. Billetterne er nu udsolgt, og ventelisten er så lang, at den netop er blevet lukket.

- Vi kunne have solgt mindst 80 billetter mere. Men vi er så langt henne i planlægningen, at det ikke er muligt for os at flytte afstemningsfesten et andet sted hen, siger Kristina Ladager, der er eventudvikler og ansvarlig for kommunens fejring af 100-året for Genforeningen.

Til festen bliver der bl.a. musik af Slesvigsk Musikkorps, og der er taler af Mogens Lykketoft og kulturminister Joy Mogensen.

De senere år har der været omkring 100-120 gæster, når der har været afstemningsfest på Brødremenighedens hotel.

Annonce

Benovet

En af dem, som glæder sig over interessen for afstemningsfesten, er Henning Haugaard. Han er formand for Grænseforeningen for Kolding og omegn, som er medarrangør af festlighederne.

- Jeg er benovet over, at interessen er så stor. Og det er jo kun glædeligt, siger Henning Haugaard, som på forhånd havde håbet på, at så mange som 300 ville dukke op til jubilæumsudgaven.

- Det runde årstal er helt sikker en del af årsagen. Når vi fejrer 101-året for afstemningen i 2021, så må vi nok regne med, at niveauet for deltagelsen falder til det mere normale, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce