Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Succesen fortsætter for Jens og Peter: Nu kan deres opfindelse købes over det meste af verden

Jens Jessen Hansen (til venstre) og Peter Ricardo Poulsen er i fuld gang med fremstillingen af deres Grassy-produkt, som det har vist sig, at der er stor efterspørgsel på. Foto: Thomas Holl
Lokale iværksættere fra Ødis og Kolding har ramt plet med deres opfindelse, der forhindrer robotplæneklippere i at bevæge sig ind på uønskede områder. Og de barsler med flere opfindelser.

ØDIS/KOLDING: Det hele er stadig lidt uvirkeligt for Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen, som for præcis et år siden etablerede deres eget firma, Grassy ApS, hos sidstnævnte i Ødis.

For de kan konstatere, at der har vist sig at være et endog særdeles stort marked for den opfindelse, Jens Jessen Hansen for nogle år siden fik idéen til, og som de to producerer i deres virksomhed.

På et tidspunkt konstaterede Jens Jessen Hansen, at hans robotplæneklipper udviste lidt for stor interesse for de æbler, der faldt af træerne i hans have i Ødis. Det gav ham idéen til at skabe et lille spyd – en Grassy - der kan skrues ned i græsplænen, så man kan vælge, hvilken en kanttråd robotplæneklipperen skal følge, så den ikke bevæger sig ind på uønskede områder.

Annonce

Det er gået stærkt

Efter tre måneder havde de to iværksættere solgt 1600 eksemplarer af Grassy’en, og siden er det mildt sagt kun gået fremad. For i dag kan man købe en Grassy over det meste af verden.

Opfindelsen er på hylderne hos 70 robotforhandlere i Danmark og i flere webshops, herunder naturligvis firmaets egen på grassy.dk. Desuden indledte Jens og Peter i efteråret et samarbejde med en tysk distributør, som sælger Grassy’en i 14 lande, og med en distributør i Danmark, som også opererer internationalt.

- Det er gået ufatteligt stærkt. Det har på mange måde været helt crazy, siger Peter Ricardo Poulsen med et smil.

Annonce

Nem at bruge

- Vi har løbende justeret og optimeret Grassy’en, og det er lidt sjovt at tænke tilbage på, hvad vi egentlig startede med, siger Jens Jessen Hansen.

- Den skal jo skrues ned i græsplænen, men i begyndelsen arbejdede vi også med andre løsninger. Blandt andet overvejede vi, om den skulle lægges i en boks, som man så kunne grave ned i græsplænen, og vi arbejdede også med en idé om, at den skulle ligge i hækken, inden vi nåede frem til den nuværende model. Men det har hele tiden været vigtigt for os, at det skulle være nemt at montere Grassy’en, og at den dermed skulle kunne betjenes af alle.

Og det går godt med salget, kan de to iværksættere konstatere.

Det er gået ufatteligt stærkt. Det har på mange måde været helt crazy

Peter Ricardo Poulsen, Grassy

- Allerede efter godt to måneder af 2022 har vi ordrer på 6000 eksemplarer af Grassy’en til levering inden sommerferien.. Og går alt efter planen, og som vi håber, vil tallet ligge på mellem 12.000 og 15.000, når året er omme, siger Jens og Peter.

Annonce

Producerer lokalt

De første Grassy’er blev sendt på markedet i april sidste år. I begyndelsen producerede Jens og Peter de mange stykker plastik hjemme hos Peter i Kolding, hvor han havde et par 3D-printere. Imidlertid var denne produktionsmetode for tidskrævende i forhold til efterspørgslen, og derfor investerede de i en støbeform, så de i stedet kunne sprøjtestøbe deres produkt.

I dag foregår produktionen både hos Jens i Ødis og hos Peter i Kolding. Jens sagde sidste år sit job op for at satse fuldt ud på det fælles firma, mens Peter arbejder på nedsat tid i sit oprindelige job.

Firmaet har således kun oplevet vækst, og det er derfor nærliggende at spørge, om de to opfindere går med planer om at ansætte yderligere personale.

- Vi har talt om at henvende os til produktionsskoler for at høre, om det kunne være noget for eleverne at samle vores produkter, når vi har fremstillet de forskellige elementer. Vi vil som virksomhed også gerne udvise CSR (Corporate Social Responsibility, red.), siger Peter Ricardo Poulsen med henvisning til den indsats, virksomheder kan gøre med at integrere sociale hensyn i deres forretningsaktiviteter.

Annonce

Har idéer til flere opfindelser

Der er også nye produkter på tegnebrættet.

- Vi vil dog helst ikke afsløre noget endnu. For os er det vigtigt, at vi kommer helt i mål med Grassy’en, hvad angår både produktion, salg og distribution. Men vi har mange idéer til nye produkter, lyder det med et smil fra Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen.

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Efterskole bygger ud for 18 millioner kroner: Hele byen vil få gavn af det nye byggeri

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup-gruppe giver koncert i Arena Syd: - Vi skal passe på, at vi ikke kvæler kulturen i de små byer

Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Lokalblads underskud er for stort: Håber på hjælp fra borgerne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vamdrup

Slår et slag for fællesskabet: Ødis er klar til byfest

Ugeavisen Vamdrup

Knap 200 medarbejdere hos stor industrivirksomhed skal have ny direktør

Ugeavisen Vamdrup

Kino-formand efter stor million-bevilling: - Vi er overvældende glade

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup Fjernvarme orienterer i Ødis

Ugeavisen Vamdrup

Får flere værelser med eget bad: Hotel Vamdrup har gang i renoveringen

Ugeavisen Vamdrup

Vamdrup kan blive en af de frie bymidter: Byforum har planer om bypark og byforskønnelse

Ugeavisen Vamdrup

Her skal nyt produkt med kæmpepotentiale produceres og sælges til hele verden

Annonce