Annoncørbetalt indhold

Brug en fuldmånekalender til nyhedsformidling

Pr-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En fuldmånekalender kan bruges til nyhedsrapportering, da den holder styr på de vigtige månebegivenheder. Når den næste måneformørkelse er på vej, skal det rapporteres, så folk kan nå at forberede sig.

Hvorfor er en fuldmånekalender nyttig for journalister?

Journalister skal være opmærksomme på de begivenheder, der sker i verden på daglig basis. De skal opdateres med de seneste nyheder og vide, hvor de finder sted, så de kan rapportere dem.

Månebegivenheder kan kategoriseres som ‘kedelige nyheder’, da de er tilbagevendende og sjældent kan gøre sig fortjent til en ‘breaking’-bjælke. Derfor kan journalister bruge en månekalender som værktøj, så de altid holder sig ajour med begivenheder og kan rapportere dem.

Hvis du er ansat på et nyhedsmedie, så find en fuldmånekalender lige her, og brug den på nyhedsredaktionen til at bringe små og store notitser. Der kan eventuelt integreres et ‘månen i dag’-element på websitet, hvor læserne kan holde sig opdateret.

Sådan bruger du en fuldmånekalender i hverdagen

Månen kan siges at være Jordens eneste naturlige satellit. Den har været en væsentlig del af den menneskelige kultur siden oldtiden, og i mange kulturer har månen været genstand for kunst og mytologi.

Derfor vil mange i dag gerne læse daglige nyheder om månen. Måneguder og månegudinder samt deres relation til astrologien kan også sagtens være relevante nyheder at bringe.

De grundlæggende fænomener :

●      Under fuldmåne er månen komplet oplyst, hvorefter den igen aftager.

●      Blodmåne opstår ved komplet måneformørkelse, når solen, jorden og månen ligger i række.

●      En måneformørkelse opstår, når en fuldmåne lander bag ved Jordens skygge

Disse fænomener er der selvfølgelig redegjort grundigt for i en månekalender, og skal bringes i nyhedssektionen ‘månen i dag’, når der sker relevante begivenheder.

Samtidig er interessen for månens symbolske betydning stigende og bør også videreformidles. Der skal ikke nødvendigvis optegnes et skarpt skel mellem videnskabens og symbolikkens verden.

Hvad symboliserer månen?

Månen har altid haft stor betydning for mennesker. I dag symboliserer månen det kvindelige og intuitive sammen med skæbnen, døden og romantikken.

I modsætning til solen, der står for glæde, inspiration og fornyelse, inviterer månen til refleksion og eftertænksomhed. Det kan måske forklare månens stigende popularitet.

Verden kan i dag føles mere hektisk, og mange savner formentlig en grad af eftertænksomhed i deres hverdag. Dette hænger sammen med den fornyede interesse i de 12 stjernetegn.

Vi vil gerne blive klogere på vores kærlighedsliv, følelser og karriere. Lever vi i overensstemmelse med de rigtige værdier?

Brug fuldmånekalenderen proaktivt

Der er altså god grund til at implementere en månekalender i det daglige nyhedsarbejde, så de væsentlige begivenheder bliver noteret.

Samtidig er der intet i vejen for at koble dette naturvidenskabelige perspektiv sammen med et mere symbolsk sprog om månen - interessen for begge dele bør i dag ikke udelukke hinanden.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Pr-foto credit