Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du lægge et budget

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er rigtig mange fordele ved at lægge et budget. Med et budget får du overblik over dine penge, så du undgår ubehagelige økonomiske overraskelser. Et budget kan samtidig hjælpe dig med at få mere luft i din økonomi. Derudover er det bare rart at vide, hvad man egentlig bruger sine penge på. Alle, uanset indkomststørrelse, bør derfor lægge et budget. Vi vil her komme med nogle gode råd til, hvordan du gør.

Start med dine indtægter

Det første du bør gøre, når du skal lægge et budget er, at danne dig et overblik over dine indtægter. Dine indtægter er de penge, der går ind på din konto hver måned. Det kan både være løn, pension eller SU. Det gælder desuden også hvis du får andre ydelser som fx børnepenge, boligsikring osv. Alle disse penge udgør tilsammen din indtægt.

Få overblik over dine faste udgifter

Når du har helt styr på, hvad dine indtægter er hver måned, er næste skridt at begynde at se på dine udgifter. Her giver det mest mening at starte med dine faste udgifter. Det er nemlig dem, du med sikkerhed ved, du skal betale hver måned. Faste udgifter kan fx være husleje, forsikringer, el, vand/varme, udgifter til bil, diverse abonnementer, telefoni, internet samt afbetaling af lån.

Faste udgifter kan dog godt variere fra måned til måned, da det ikke er alle faste udgifter som betalt én gang om måneden. Nogle faste udgifter, fx kontingent til A-kasse og fagforening, betales ofte hvert kvartal. Det er derfor vigtigt, at du lægger penge til side hver måned, til de udgifter, du kun skal betale hver 3. måned eller 1 gang om året. Så er du nemlig forberedt når regningen kommer.

Husk også de variable udgifter

Når du lægger et budget, bør du naturligvis også huske at medregne de variable udgifter. De variable udgifter er udgifter, som er forskellige fra måned til måned. Det kan fx være ting som mad, medicin, produkter til personlig pleje, rengøringsartikler, tandlæge, frisør, gaver, ferier o. lign.

Det kan være vanskeligt at vide præcis, hvor meget de variable udgifter udgør hver måned, men prøv at kig tilbage på din konto og se, hvad du cirka bruger.

De variable udgifter er også her, der kan spares mange penge. Der er nemlig mange der ikke har helt styr på, hvad de egentlig bruger deres penge på. Notér derfor ned, så du får et overblik.

Det kan være en rigtig god hjælp at benytte et budgetværktøj, til at holde styr på ens budget.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • PR-foto credit