Annonce
Ugeavisen Vejle

Alkymi i historisk lys og i kunsten

Der er foredrag i Alkymistens Laboratorium torsdag 16. januar klokken 19.30. Foto: Vejle Museerne
Torsdag 16. januar kan man på Vejle Kunstmuseum komme med til et dobbeltforedrag om alkymi i historien og i kunst.
Annonce

Vejle: Alkymi er omgivet af forestillinger om magi, at kunne overskride virkelighedens grænser og transformere noget almindeligt til noget ekstraordinært.

Historisk var alkymister drevet af ønsket om at forvandle ordinære materialer, for eksempel bly, til kostbare materialer som guld. De var videnskabsfolk, kemikere og kunstnere, men også optaget af spirituelle og religiøse tanker.

I Vejle Kunstmuseums sanselige kunstudstilling "Alkymistens Laboratorium", skabt af kunstner Cecilia Westerberg, kan man komme med til et dobbeltforedrag med Vejle Museernes kulturhistoriske inspektør Rasmus Skovgaard Jacobsen, som vil fortælle om alkymiens historiske baggrund, og kunstmuseets inspektør Trine Grøne, som vil fortælle om alkymi i samtidskunst og introducere sanseudstillingens alkymistiske univers.

Annonce

Fire finurlige rum

Udstillingen inviterer på en rejse gennem fire finurlige rum: Alkymistens wunderkammer, et herbarium med helbredende og giftige planter, farvelaboratoriet og transformationsrummet. Tilsammen en totalinstallation, der både aktiverer krop og sanser.

Alkymistens Laboratorium kan opleves på Vejle Kunstmuseum frem til 21. januar. Foredraget finder sted torsdag 16. januar klokken 19.30-21. Der er entré. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce