Annonce
Ugeavisen Vejle

Andreas, Malthe og Sofie slår dem alle: Vejle tager fire års medaljehøst ved ét DM

Vejle Svømmeklubs mange medaljevindere og svømmere samlet ved bassinkanten ved DM på kortbane i Esbjerg. Foto: Vejle Svømmeklub
Vejle Svømmeklub blev i weekenden den mest vindende klub ved DM i kort bane i Esbjerg. For klubdirektør er det kulmination på en 13 år gammel satsning.

Vejle: Vejle Svømmeklub skrev historie i weekenden og overgik sig selv med flere svømmetag.

Klubben blev den mest vindende af alle ved det netop overståede Danske Mesterskaber på kortbane, der blev afviklet i Esbjerg.

Med 18 DM-medaljer til ét mesterskab overgik Vejle Svømmeklub de sidste fire års medaljehøst til sammen på blot ét mesterskab, og klubben overgik de største konkurrenter som Hovedstaden Svømmeklub, Aalborg Svømmeklub og AGF i Aarhus.

Annonce

Det er samtidig mere end en fordobling i forhold til klubbens hidtil bedste resultat, der stammer fra sommerens Danske Mesterskaber på langbane, hvor klubben høstede syv medaljer.

Tre af klubbens individuelle svømmere kan i dag kalde sig nykårede danske mestre og to af dem oven i købet i to forskellige discipliner ved stævnet, hvor der blev svømmet 36 individuelle løb og 10 holdkapper.

Udover de individuelle guldmedaljer vandt Vejle Svømmeklub medalje i alle holdkapper, herunder 4 x 50 fri, 4 x 100 fri, 4 x 200 fri, 4 x 50 holdmedley og 4 x 100 holdmedley, hvilket vidner om en stor bredde på især drengesiden.

Satsning giver resultat

Den store bredde er, ifølge klubdirektør i Vejle Svømmeklub, Johan Seistrup, et resultat
af det store talentarbejde, klubben satte i gang for 14 år siden, og som nu resulterer i et historiske resultat.

I dag er vi talentudviklingsklub, men som resultatet fra weekenden viser, er vi mere end det. Vi er en af Danmarks bedste svømmeklubber.

Johan Seistrup, klubdirektør Vejle Svømmeklub

- I 2008 besluttede man at gå fra breddeklub til eliteklub med et bredde-fundament, og i 2012 ville man være talentudviklingskraftcenter. Det betyder, at vi i dag kan fastholde vores seniorsvømmere i Vejle, takket være et sportsligt stærkt setup med både ny svømmehal, dygtige elitetrænere og ikke mindst uddannelsesinstitutioner, som bakker op, fortæller Johan Seistrup.

Annonce

Har fem OL-kandidater

Klubbens næste mål er at fastholde svømmerne i Vejle, mens de tager en videregående uddannelse.

- I dag er vi talentudviklingsklub i samarbejde med Vejle Kommune og Dansk Svømmeunion - men som resultatet fra weekenden viser, er vi mere end det. Vi er en af Danmarks bedste svømmeklubber, og vi har fire til fem gode kandidater til det OL, der venter i 2024, siger klubdirektøren.

Ved den netop afviklede DM vandt en af OL-kandidaterne, Andreas Hansen, dobbelt guld, idet han var hurtigste mand i 400 fri i tiden tre minutter og 46 sekunder og også slog hånden først i bassinkanten i 100 medley i tiden 54,92 sekunder.

Malthe Lindeblad blev dansk mester i 50 meter fri i tiden 21,60 sekunder, og i 4 x 50 meter fri formåede Malthe Lindeblad ovenikøbet som første svømmer på holdkappen at svømme 21,42.

Det var en tid som betyder, at han er den anden hurtigste svømmer i Danmark nogensinde - kun overgået af Jacob Andkjær med en rekord, der blev sat tilbage i 2009 på 21,26.

Hos pigerne blev Sofie Theophil Petersen dansk mester i både 400 meter i tiden fire minutter og 9,72 sekunder og i 1.500 meter fri i tiden 16 minutter og 31,27 sekunder.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce