Annonce
Ugeavisen Vejle

Børn bliver sunde, glade, kloge og fantasifulde

Børn skal opdage naturen. Det gør dem sunde og kloge. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Der er mange gode grunde til at sende børn ud i naturen. Naturen er en legeplads, der bare venter på at blive løbet, klatret og leget i. Når børn bruger naturen, udvikler de sig.
Annonce

Vejle: Leg i naturen er ikke kun for sjov.

- Ophold i naturen giver sunde og kloge børn, der vokser op som ansvarsfulde beskyttere og benyttere af naturen, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Balanceevnen og motorikken udfordres, indlæringsevnen trænes og fantasien slippes løs. Desværre kommer hvert fjerde barn ikke ud i naturen på hverdage, viser en undersøgelse, lavet af Kantar Gallup for Danmarks Naturfredningsforening i 2018.

Derfor er der al mulig grund til at deltage i Naturens dag. Formålet med dagen er netop at at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen og bruge den - hele året.

Søndag 13. september bør alle gemme telefoner, iPads og spillekonsoler væk.

Ifølge føromtalte undersøgelse mener 76 procent af de adspurgte forældrene nemlig, at elektroniske platforme sætter en stopper for, at deres børn kommer ud i naturen.

Læge Peter Qvortrup Geisling siger til Danmarks Naturfredningsforening:

- Behovet for naturen er grundlæggende for os. Det er skrevet ind i vores dna. Men vores måde at leve på har rykket os så langt væk fra naturen, at den mentale sundhed er udfordret som aldrig før, og meget tyder på, at vi er ved at sætte flere generationer af børn og unge over styr naturmæssigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Keld & Hilda fejer jubilæum i Vejle

Ugeavisen Vejle

Baby-salmesang fylder kirken igen

Ugeavisen Vejle

Børnecasting på Bryggen

Annonce