Annonce
Ugeavisen Vejle

Biltest af Skoda Octavia: Coupe eller Combi?

Skoda Octavia Combi er en flot bil, men Coupe-udgaven er bare designmæssigt lidt frækkere. Foto: Flemming Larsen
Selv om Combi er lidt mere praktisk end Coupe, falder valget i mit tilfælde på en Skoda Octavia Coupe.

Motor: Jeg har nævnt det før, det er med biler som kvinder: I begge tilfælde skal man vælge dem med hjertet.

Efter at have testet både Coupe-udgaven og Combi-udgaven, kører jeg personligt med Skoda Octavia Coupe. Det handler om ens temperament, og her synes jeg bare,  at Coupeen er lidt frækkere i gadebilledet end Combien.

Begge modeller er skabt til den moderne børnefamilien, og i mit tilfælde er der endda bagagerumsplads nok i Coupeen, det selv om pigerne i mit liv pakker meget - for eksempel når det gælder en weekendtur.

Annonce

Modeller med mange fortrin

Har man som bilnørd begået den fejl, at man først har testet en Skoda Octavia Coupe, er det svært få uger senere at skulle teste Combi-udgaven. Men... efter at jeg først havde vænnet mig til, at der ikke blev kigget så meget, gik det an.

I kabinen er der ikke stor forskel på de to Skoda-modeller. Der er i begge tilfælde benyttet materialer af en lækker kvalitet. Foto: Flemming Larsen

Begge modeller har nemlig mange af de samme fortrin.

Kabinen i Combi-udgaven har som hos sin lidt frækkere søster fået en opgradering, noget man lægger mærke til så snart man sætter sig bag rattet, det gælder blandt andet valg af materialer: Rat, sæder og alle betjeningsgreb føles godt. Og så tilhører jeg den generation, der godt kan lide at gearvælgeren sidder mellem sæderne. Skoda skal samtidig have ros for størrelsen på gearvælgeren. Den er fungerer perfekt og fylder ikke mere, end man både har plads til en æske lakrids og ens nøgler, ligesom der også er plads til ens iPhone, der automatisk, trådløst kobles til Apple CarPlay-forbindelsen.

Sikkerhedsmæssigt er testbilen udstyret med en billig udgave af vognbaneassistent, noget jeg først opdagede sidst på ugen, fordi jeg altid slår det fra. Er man lidt afhængig af sin vognbaneassistent vil jeg anbefale, at man investerer i Skodas Travel Assist, der holder bilen midt i vognbanen. Derudover får man også en nødbremse, der udover andre biler også reagerer på cyklister og fodgængere.

Bagenden på Combi-udgaven er ikke nær så fræk som på Coupe-udgaven. Men... Foto: Flemming Larsen

På bagsædet fortsætter luksussen. Her er der plads til både knæ og hovedet, mine 190 centimeter taget i betragtning, det er dét, der gør Skoda Octavia til et godt valg til den pladskrævende børnefamilie. Samtidig er testbilen, Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Style, ved bagsæderne udstyret med friskluftsdyser og med separat indstilling af temperaturen. Så er ratjonglørens plads first class, er bagsædepassagerens det også.

Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Style

Motor: 2.0 liter, 4 cylindre

Effekt: 150 hestekræfter

Topfart: 222 km/t

Acceleration: 0 til 100 km/t 8,8 sekunder

Moment: 360 Nm

CO2: 122 g/km

Bagagerum: 640 liter

Akselafstand: 269 centimeter

Mål: L/B/H 469/183/147 centimeter

Køreklar vægt: 1487 kilo

Maks. påhængsvægt 1600 kilo

Annonce

Støj fra motoren

Testbilen er som nævnt udstyret med Skodas nyudviklede dieselmotor, og her er lyden også et spørgsmål om temperament. Mens jeg godt kan lide, at man kan høre en bils motor, det er at forstå køreglæde, bemærkede et par af passagererne støjen i løbet af testugen. Noget af det var dog dækstøj.

Vælger man at lægge cirka 30.000 kroner ekstra, leveres modellen med automatgear. Det er med til at give masser af køreglæde, både på lange motorvejsstrækninger, ad snoede landeveje og ved køkørsel på Vejles bakkede indfaldsveje.

Pladsen i Combi-udgaven er et stort plus for den pladskrævende familie. Foto: Flemming Larsen

Og så kører Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Style altså 21,3 km/l, lidt mindre i den uge jeg kørte i den, hvilket er ret godt. Kører man ikke så langt, bør man overveje benzinudgaven selv om den kører et par kilometer mindre på literen.

Personligt ville jeg dog vælge diesel-udgaven, men altså som Coupe i stedet for Combi.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce