Annonce
Ugeavisen Vejle

Bluesformand: Det kunne sagtens være bedre

Vejle mangler musikoplevelser, mener bluesformand i Crossroads, Peter Buhl (t.v.), der for tre år siden var med til at arrangere den store bluesevent European Blues Challenge, en slags europamesterskab i blues, der blev holdt i Horsens. Til højre bluesformanden i Horsens, Carsten Mellson. Arkivfoto: Lars Juul
Formand i bluesforeningen Crossroads, Peter Buhl, synes, at Vejle Kommune er for dårlig til at give de frivillige musikforeninger et skulderklap - en billig måde at skabe endnu mere kvalitet, mener han.
Annonce

Vejle: Formand for bluesforeningen Crossroads i Vejle, Peter Buhl, har læst undersøgelsen fra Voxmeter om vejlensernes utilfredshed med deres eget musikudbud, og han er delvist enig.

- Der er en grad af sandhed i det, og man kan til en vis grad godt sammenligne, hvor det går godt og mindre godt. I bluesmiljøet har vi drillet hinanden indbyrdes, og her ligger vi i Vejle dårligere end vores kolleger i Silkeborg, Fredericia og Horsens. Det er ikke så godt, griner Peter Buhl, der dog ikke er helt rundt på gulvet over undersøgelsen.

- Jeg tager alle undersøgelser med et vist forbehold. Der er flere ting i det, for måske er vi bare ikke gode nok til at fortælle om det, siger han.

- Der sker så mange kulturelle ting i Bygningen (hvor Crossroads også holder til, red.), der er kreative værksteder og 200 koncerter om året. Den har været der i 100 år, men faktisk aner mange ikke, at den findes. Så på den baggrund overrasker undersøgelsen mig ikke, mener bluesformanden.

Han er dog heller ikke tilfreds med Vejle Kommunes støtte til det lokale musikliv. Han kalder det uforståeligt, at kommunen ikke vælger at give de mange frivillige musikforeninger et ekstra klap på skulderen og lidt ekstra penge for at gøre koncertoplevelserne endnu bedre.

- Vi er mange frivillige, der allerede er i gang. Vi yder en kæmpe indsats, så med lidt ekstra hjælp, 5000 kroner ekstra dér, render vi hurtigere, mener han.

- Tag Vejle Midtpunkt, hvor private kræfter på tredje år har succes med at lave gratis koncerter. Det er private initiativer, og folk valfarter til det. Hvorfor får kommunens kulturafdeling ikke sådan nogle ideer. De ignorerer totalt de forslag, som kommer fra de arrangerende foreninger. Hvorfor bygger kommunen ikke videre på alt det, vi andre skaber?

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke kigger købmandsagtigt på det. Hvorfor koncentrerer man sig kun om de store events? Det er jo den daglige drift, der er vigtig at investere i, pointerer Peter Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce