Annonce
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Jeg hader dem

Arkivfoto: Colourbox
Annonce

Jeg hader dem

Kære Irma!

Der er et par folk i den ydre omgangskreds, som jeg rent ud sagt hader. De er provokerende og nedladende. De kommer ikke hos os, men vi mødes til mærkedage hos venner. Jeg kan ikke udstå dem, men svarer selvfølgelig, hvis de taler til mig. Efter møde med dem er jeg rasende og kan ikke sove om natten. Hvad gør jeg? Holder mig væk fra de steder, hvor de kommer? Så skal jeg jo også droppe visse venner. Men jeg kan ikke komme uden om de følelser.

Lene

Kære Lene!

Det tror jeg, du kan. Du har langt større magt over dine tanker og følelser, end du måske umiddelbart tror. Had er for tung at bære på. Så slip det fri. Tag en fast bestemmelse om, at du lukker for de følelser og er ligeglad med de folk, for du skal ikke noget med dem. Mød dem bare, fokuser ikke ret meget på dem og bestem, at du er lukket for negativ påvirkning. Vær åben for, om der alligevel skulle vise sig noget positivt – måske findes det, selv hos dem. Forestil dig at det, der irriterer dig, forsvinder som en vind der blæser forbi, men ikke sætter noget spor.

Venlig hilsen

Irma

Annonce

Alt kører på gamle vaner

Kære Irma!

Vi har været gift i tyve år, og nu er her stille. Siger min kone endelig noget, er det kun om indkøb, gæster i weekenden eller at besøge familien?

Efterhånden er vi bare sammen uden at vide hvorfor. Jeg keder mig. Faktisk tror jeg, hun er godt tilfreds med vores stille liv og et par veninder, hun ser af og til.

Jeg har kun venskabsfølelser for hende nu. Livet går forbi mig. Skal vi overhovedet være sammen mere?

Martin

Kære Martin!

Har I nogensinde snakket om, at det her er et problem for dig, og sammen prøvet udrydde trivialiteten? Måske er din kone heller ikke tilfreds, men siger bare intet.

Det virker som om du har givet op eller tror, I ikke kan ændre noget. Men det kan I, ved samarbejde.

Hvad ønsker I? Sammen hver for sig, eller både og? GØR noget i stedet for bare at affinde jer med situationen. Forandring skal gøres fra begge sider i et kærligt samarbejde med respekt for hinandens personligheder og interesser.

Er din kone tilfreds og vil intet ændre, har du altid mulighed for at gøre ændringer for dit eget vedkommende. Kom op af lænestolen og løb ud og fang livet! Bliv den, du gerne vil være. Gør præcis det, du har lyst til. Begynd på noget sport, løb eller cykl lange ture, dyrk en interesse, vær med i et eller andet sammen med andre. Hvad som helst. Måske kan det smitte af på din kone, så hun også bliver mere levende.

Sker det ikke, kunne det jo være, at hun alligevel er god at være sammen med. Men bliver I enige om et liv hver for sig, er der jo også et liv efter et brud.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce