Annonce
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Ufred i julen

Arkivfoto: Colourbox
Annonce
Annonce

Ufred i julen

Hej Irma!

Julen blev desværre, som jeg havde frygtet: Anspændt med ufred, beskyldninger, vredesudbrud. Vi var flere, end man måtte være ifølge reglerne, og naivt håbede jeg på julefred, men nej! Mange brugte lejligheden til at skændes og være spydige. En enkelt tog hjem under middagen. (Den slags er sket før).

Jeg krummede tæer men holdt ud. Men tænkte: Det var sidste gang, jeg holdt jul med dem.

Spørgsmål: Hvis jeg fortæller dem, at jeg ikke mere deltager i dette fælles julehalløj, vælger jeg så samtidig familien fra, så de holder sig væk fra mig fremover? Jeg kan ikke overskue konsekvenserne.

Hilsen, Karl

Kære Karl!

Svært spørgsmål, hvor svaret burde være enkelt, da du jo har ret til at træffe egne valg. Ingen kan vel tvinges ind i sådan en krigszone. Men selvfølgelig opstår tanken, hvordan andre vil reagere på, at du dropper ”som vi plejer”. Eller om de forstår dig og endda bliver misundelige over dit mod.

Ud fra din beskrivelse tror jeg at den løsning du foreslår er den rigtige for dig – hvis da ikke ligefrem du i stedet vælger at more dig helt utroligt næste år, hvor de evt. byder på samme form for ’underholdning’.

Men på baggrund af din reaktion i år, er den løsning nok ikke en mulighed for dig.

Mit direkte forslag: Fortæl familien åbent, men samtidig kærligt, hvordan du oplevede jeres jul, og at du fremover af den grund fravælger den model. Lad dem samtidig vide at du gerne vil dem – bare ikke alle på én gang, da det åbenbart er der, det går galt.

Besøg dem flittigt året igennem og inviter dem. Foreslå ting, I kan være sammen om, vis at du holder af dem og giv dem gaver, når det er aktuelt. Så kan jeg ikke se nogen grund til, at de skulle trække sig fra dig. Du har bare taget konsekvensen. Det kan de måske, med dig som øjenåbner, vælge også at gøre – så deres jul (og måske senere også din) kan blive anderledes fremover. Eller også få løst problemerne før næste jul.

Venlig hilsen

Irma

Annonce

Kærestens mand truer mig

Min kæreste er gift, og nu har hendes mand opdaget vores forhold. Han blev rasende, ringede og truede mig med, at han vil komme hjem til mig en dag, og det vil ikke blive sjovt for mig. Men heller ikke for hende, hvis hun ser mig igen.

Så tænker jeg lige: Jeg kender et par stærke muskelfyre - vil det være en ide at få et par af dem til at ”tage en alvorlig snak” med ham? Han er jo total ondskabsfuld. En god gang bank kunne sikkert få ham til at slappe lidt af.

Dan.

Kære Dan!

Nej, lad endelig være! Vold er aldrig en god ide. Den skaber mere vold, og man aner ikke, hvor det ender.

Få i stedet rene linjer. Vil din kæreste ikke leve under de forhold med sin mand, må hun jo forlade ham. Eller melde ham til politiet, hvis han er voldelig overfor hende. Indtil da foreslår jeg, at du holder dig væk fra hende, for manden betragter hende åbenbart som sin ejendom, og hun tillader det, så længe hun bliver hos ham.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce