Annonce
Ugeavisen Vejle

Butikslager åbnede med store armbevægelser for fire år siden: Sådan er det gået flisedrengene fra Vejle

Casper Rasmussen (til højre) og Rasmus Rømer blev sidste år medejere af Dansk Flise Lager, som siden etableringen for fire år siden har åbnet fire nye butikker rundt i landet. Foto: Torben Juhler
På blot fire år er Dansk Flise Lager i Vinding vokset fra en til 11 ansatte. Fliselageret har nu showrooms i fire byer og går efter at fordoble antallet på fem år.

Vejle: 15 fodboldbaner med internationale mål.

Det kunne Vejle Flise Lager tapetsere med de fliser, som den lokale virksomhed solgte sidste år.

- Det går rigtig godt. Sidste år solgte vi over 100.000 kvadratmeter fliser. Fra 2019 til 2020 fordoblede vi salget, og sidste øgede vi det med 30 procent, fortæller medejer Rasmus Rømer.

Annonce

Han ejer virksomheden, der har lager, butik og administration på Friis Hansens Vej i Vinding, sammen med Casper Rasmussen og hoved-anpartshaver Per Amor.

Sidstnævnte åbnede fliselageret i sommeren 2018 med en enkelt ansat. Dengang var ambitionerne store, og fliselageret skuffer ikke.

I dag tæller flisebutikken 11 ansatte, hvoraf de seks dagligt møder ind i Vinding, hvor den knap 2000 kvadratmeter store hal i sin tid rummede byens store legeland.

Har butikker i fem byer

Ved åbningen var ambitionen at udvikle det daværende Dansk Flise Outlet til en kæde af butikker. Den plan er lykkedes, for i dag har den vejlensiske butik showrooms i Køge, Odense Aalborg og senest i Esbjerg, hvor kæden åbnede 2. april.

Vi vil gerne fortsætte med at åbne showrooms i alle relevante byer, og drømmen er, at vi om fem år har 10 butikker.

Rasmus Rømer, medejer, Dansk Flise Lager

- Vores showrooms er  mellem 500 og 1000 kvadratmeter store, og de ligger i områder med større boksbutikker og er velbesøgte. Her kan du købe alle fliser i vores sortiment, og 90 procent af sortimentet har vi dag til dag-levering på, fortæller Rasmus Rømer.

- For os handler det om at være så tilgængelige som muligt, så du når som helst kan komme ind og se fliser. Det er en stor beslutning at vælge sine fliser, og derfor har alle vores butikker åbent til klokken 21, samtlige 365 dage om året, tilføjer han.

Det kan kun lade sig gøre, fordi kunderne efter almindelig og betjent åbningstid selv kan låse sig ind i butikkerne ved at bestille en kode på Dansk Flise Lagers hjemmeside.

Annonce

Har formået at ramme bredt

Virksomheden, der i seneste regnskabsår i 2020 lavede et overskud på 3 millioner kroner efter to år uden de store overskud, har over 300 forskellige fliser på lager i Vinding, og medejeren er ikke i tvivl om opskriften på succesen.

Casper Rasmussen og Rasmus Rømer har god grund til at smile, for salget af fliser stiger, og ambitionerne rækker også til nye butiksåbninger de kommende år. Foto: Torben Juhler

- Vi er lykkedes med at komme ud til den brede befolkning med et sortiment, der rammer den helt almindelige middelklasseborger. Vores slogan lyder, at vi sælger de flotteste fliser til de bedste priser, og det kan vi, fordi vi køber stort ind og har arbejdet med leverandørerne i mange år, fortæller medejeren.

Nødvendigt at skifte navn

Da Per Amor i juni 2018 åbnede et fliselager på Windfeld Hansens Vej i Vinding, stod der "Dansk Flise Outlet" på facaden af bygningen. 

Nu er det navn ændret til "Dansk Flise Lager". 

- Vi ændrede outlet i navnet allerede i slutningen af 2018, fordi folk troede, at vi solgte restpartier og udgåede varer. De troede, at de kunne finde gamle klinker, men vi sælger ingen restpartier. Alle vores fliser er ny-produceret i enten Italien eller Spanien, fortæller medejer Rasmus Rømer.

Den tætte forbindelse til producenterne i Italien og Spanien skyldes Per Amor, som driver virksomheden Inpro A/S , der fra basen i Billund hovedsageligt sælger natursten som marmor, granit, kalksten og skifer.

Annonce

Satser på udendørs fliser

I Vejle handler det om fliser, og det er både til badeværelset, entréen, køkkenalrummet og den udendørs terrasse.

- Salget af keramiske fliser til udendørs brug er i vild vækst, og noget vi kommer til at satse meget mere på i fremtiden. De har tidligere været så dyre, at det har været forbeholdt eksklusive byggerier, men det bliver mere og mere tilgængeligt. Det er en kraftigere flise end de indendørs, men der er ikke ret mange kroners forskel på den enkelte flise, siger medejeren, der har en udstilling af udendørs fliser ved butikkens indgang.

Han var sammen med Casper Rasmussen ansat i den voksende forretning, som de begge blev tilbudt et medejerskab af sidste år.

- Efterhånden som firmaet er blevet større, er der brug for, at de folk, der er her i dagligdagen, har en større del af ansvaret. Det er nødvendigt, så vi kan udvikle forretningen, og derfor trådte Casper og jeg ind i ejerskabet sidste år. Det er en helt naturlig udvikling, fortæller Rasmus Rømer.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce