Annonce
Ugeavisen Vejle

Catering-ejer er gal på statsministeren: Sen nytårsmelding er 'mangel på forståelse for en hel branche'

Onsdag kimer telefonen hos Din Madpartner uafbrudt. Mange ønsker at ændre deres bestilling hos firmaet, som skal tilberede 5000 kuverter til nytårsaften. Arkivfoto: Mette Mørk
Medejer af Din Madpartner Pernille Jul Nielsen er stærkt utilfreds med regeringens sene udmelding om at indskrænke nytårsfesten. Telefonen kimer med kunder, der vil ændre deres bestillinger.
Annonce

Skærup: Telefonen kimer uafbrudt hos Din Madpartner i Skærup dagen før nytårsaften.

Cateringfirmaet har meldt alt udsolgt af nytårsmenuer, og medejer Pernille Jul Nielsen står med bestillinger på i alt 5000 kuverter, der skal være klar til afhentning eller levering i morgen.

Alt var indkøbt, planlagt og klar til at blive eksekveret, indtil statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes faste corona-hold tonede frem på landets fladskærme tirsdag aften.

Her lød regeringens og sundhedsmyndighedernes udmelding, at folk bør indskrænke nytårsfesten og kun fejre nytår sammen med andre i husstanden og eventuelt få andre fra den allernærmeste omgangskreds.

Det er den anbefaling, der nu har sendt mange af landets restauratører på overarbejde dagen før den store fejring og takeaway-aften.

Annonce

Alt for sene udmeldinger

- Jeg havde stor respekt, da Mette Frederiksen lukkede landet ned i marts. Men det er en katastrofal måde, hun tackler tingene på her i december, hvor regeringen kommer med alt for sene udmeldinger, fortæller Pernille Jul Nielsen.

De første aflysninger og især ændrede bestillinger begyndte at strømme ind på mail og cateringfirmaets Facebook-profil tirsdag aften, og telefonen har ringet hele formiddagen onsdag.


Jeg er ikke bare sur, fordi det her giver os mange timers ekstra arbejde. Jeg føler, at det er mangel på respekt, og det nager mig mest.

Pernille Jul Nielsen, medejer af Din Madpartner


- Jeg har slet ikke tal på, hvor mange henvendelser vi har fået siden statsministerens udmelding. Her onsdag klokken 10.45 nærmer det sig de første 200 henvendelser, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange det bliver, inden dagen er gået, siger medejeren og tilføjer:

- De fleste vil stadig gerne have nytårsmad, men folk ringer, fordi de vil dele deres bestillinger op i to eller fire kuverter. Vi prøver at være imødekommende, så godt som det er muligt med 5000 bestilte kuverter.

Annonce

Et kæmpe logistisk puslespil

Hun kalder det et kæmpe logistisk puslespil, som for mange kuverters vedkommende nu skal lægges helt om med 24 timer til levering eller afhentning.

- Det her giver kæmpe frustrationer hos vores logistikchef, og jeg synes, at statsministeren med sin seneste udmelding er decideret respektløs og mangler forståelse for erhvervslivet. Jeg føler, hun mangler empati for en hel branche. Så havde det været bedre i god tid at sætte forsamlingsforbuddet længere ned, så folk vidste, hvad de havde at rette sig efter, siger Pernille Jul Nielsen, der selv er politisk aktiv som kandidat for Venstre til det forestående kommunalvalg.

Medindehaver af Din Madpartner, Pernille Jul Nielsen, har ikke den store grund til at smile her dagen før nytårsaften, selvom firmaet har meldt udsolgt af nytårsmenuer. Nu bliver mange af bestillingerne lavet om. Arkivfoto: Flemming Larsen

- Jeg er ikke kun sur, fordi denne sene udmelding rammer os. Det var også galt i forhold til julegudstjenesterne, hvor præsterne havde lagt masser af kræfter i julegudstjenesterne, som de ikke fik mulighed for at gennemføre, siger hun.

Annonce

Rundt til endnu flere adresser

Pernille Jul Nielsen melder om en enkelt bestilling på 15 kuverter og en anden bestilling på 12 kuverter, mens alle andre bestillinger er til selskaber på 10 personer eller derunder.

- Langt de fleste bestillinger var i forvejen på to eller fire kuverter, og nu kommer alle på seks og derover og laver dem om. Men i forvejen har vi lavet ekstra corona-tiltag med udlevering i Esbjerg og Vejle, hvor vi afleverer maden direkte i bilerne som hos Bilka-ToGo. Samtidig har vi 1300 kuverter, vi leverer til folks dør. Nu skal vi også lægge det puslespil om og rundt til endnu flere adresser, siger medejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce