Annonce
Ugeavisen Vejle

Fem hold elever klar: Serverer fristende hotdogs til Vejle Madfestival

Det var fem velsmagende hotdogs, dommerpanelet blev præsenteret for, da eleverne fra Vejle Friskole gik i køkkenet. Foto: Flemming Larsen
Der har i den forløbende uge været fokus på smag, klima, sundhed og helhed, da 20 hold bestående af skoleelever dystede om at få lov til at sælge deres hotdogs ved ny madfestival.

Vejle: "De flyvende hotdogger", "Tors Hammer", "Team Cæsar", "Drellefædrene" og "Team Varm Hund".

Det var de opfindsomme titler på fem af de hold, bestående af elever fra Vejle Friskole forleden fremstillede hotdogs. Friskolens elever har i den forgangne uge, nemlig dystet mod 15 andre hold bestående af elever fra Vinding Skole og Firehøjeskolen i Vandel.

Fem af holdene, der nu kan kalde sig hotdog-magere: skinkekaptajner, kutterstewardesser, grenhøkere eller slangetæmmere, skal nu sælges deres hotdogs ved Vejle Madfest førstkommende lørdag, og overskuddet går ubeskåret til børnekræft-afdelingen på Vejle Sygehus.

Annonce
Det var første gang, jeg i min tid som madjournalist smagte en hotdog med brun sauce. Foto: Flemming Larsen

Per Mandrup, leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, forklarede, at der har været stor interesse for mesterskaberne fra Vejles Skoler.

- Klima og sundhed er noget, de unge går meget op i, og netop de to, sammen med helhedsindtrykket, er noget af det, deres hotdogs er blevet bedømt ud fra, lød det fra Per Mandrup.

De skal serverer hotdogs ved Vejle Madfest

Firehøjeskolen

- Hotter Hut

- De Flyvende Pølser

Vejle Friskole

- Team Cæsar

Vinding Skole

- Team Hindi

- De Gyldne Larver

Satte smag på journalistens dag

Og lad det være sagt med det samme: Eleverne formåede virkelig at sætte smag på journalistens arbejdsdag - måske også fordi, jeg sad i dommerpanelet på både Vejle Friskole og Vinding Skole.

Pigerne her brillerede med denne flotte hotdog, og den smagte også godt. Foto: Flemming Larsen

Både eleverne på Vejle Friskole og Vinding Skole havde gjort sig umage.

Men selv om om pigerne på Vejle Friskole havde benyttet en cheese stick, som erstatning for en rigtig pølse, lavet af sammenpresset mozzarellaost paneret i æg, mel og rasp og friturestegt,  savnede jeg smagen af en ristet. Denne cheese stick gav dog en god sprødhed, og når ostepølsen serveres med en tomatsalsa bestående af  finthakkede tomater, rødløg og koriander og med en hjemmelavet chilihvidløgs-smør til i et hjemmebagt brød, inspireret af Meyers pølsebrød, går det an.

Eller de seje gutter, der havde udviklet en bøf-bearnaise hotdog, og som for at give oksekødpølsen smag, havde krydret den med chili. Det at bearnaise var hjemmelavet, skal gutterne have ros for. Til at give hotdoggen lidt knas, var der brugt kartoffelchips.

Og så er jeg bare vild med bearnaise.

Der var gang i skolekøkkenet på Vejle Friskole. De unge mennesker gik op i at sikre skolen i hvert fald en af de fem pladser. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Konkurrent til Bodils sauce

Når jeg ikke er på restaurant, eller inviteret til at sidde i et hotdog-dommerpanel, plejer jeg at nyde min frokost i avisens kantine, som byder for eksempel Bodils franske farsbrød med kartofler og brun sovs.

Der blev udvist kokkeri til den store guldmedaljer på Vinding Skole. Foto: Flemming Larsen

Med hensyn til saucen, bliver jeg nødt til at indrømme, at Bodil har fået en konkurrent. Måske, fordi jeg synes, det er modigt at servere en brun sauce i en hotdog.

Modigt var det også at servere en hotdog med bacon, hvidløgscroutoner, rosmariner, kyllingestykker, der stegt i baconfedt og krydret med paprika. For at få noget sødme i hotdoggen, blev den serveret med en hjemmelavet blommechutney.

På Vinding skole fik jeg blandt mange andre gode hotdogs serveres en med græsk tzatziki. Et andet hold havde selv fremstillet hotdog-pølsen, nemlig med halvt kød og halvt kartoffel for at gøre den mere klimavenlig.

Er hotdoggene fra eleverne fra Vejle Friskole og Vinding Skole niveauet på alle mesterskabets hold, kan vejlenserne godt se frem til at skulle nyde en skinkekutter med fristelser.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce