Annonce
Ugeavisen Vejle

FGU Trekanten: Virtuelt tilbud til unge

Skoleleder, Torben Palle Nielsen, glæder sig til at starte det nye undervisningstilbud. Foto: Stjernegaard Fotografi
Et virtuelt undervisningstilbud er målrettet unge mellem 15 og 25 år, der af forskellige årsager har udfordringer ved at have en skolegang med fysisk fremmøde.

Vejle: Fra 7. april vil FGU Trekanten på Boulevarden i Vejle udbyde et virtuelt undervisningstilbud for unge mellem 15 og 25 år. Tilbuddet hedder FGU Virtuel og er målrettet unge mellem 15 og 25 år, der af forskellige årsager har udfordringer ved at have en skolegang med fysisk fremmøde.

Formålet med undervisningstilbuddet er at forberede de unge til at kunne fortsætte på en ungdomsuddannelse med fysisk tilstedeværelse.

Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning i Vejle, der visiterer unge til det nye uddannelsestilbud.

- Vi oplever en gruppe af unge, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse, fordi de har angst eller andre udfordringer, der forhindrer dem i at være fysisk til stede på en skole, siger Anne Kristensen, Souschef i Ungdommens Uddannelsesvejledning i Vejle.

- Det nye tilbud er en vigtig uddannelsesindsats, der imødekommer disse unge, og som sikrer dem en tryg opstart, hvor de kan arbejde målrettet med deres personlige udfordringer. Det kan være ret afgørende for, at de fortsætter i uddannelse, siger Anne Kristensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Undervisning i livsmestring

På sigt skal eleverne også deltage i aktiviteter på skolen sammen med deres holdkammerater og underviser. Desuden får eleverne regelmæssige besøg af deres underviser, så de også får en relation til underviseren offline.

Eleverne kommer til at arbejde med deres personlige udfordringer, og de skal også have undervisning i fag som dansk og matematik.

Torben Palle Nielsen er skoleleder på FGU Trekanten på Boulevarden i Vejle. Han glæder sig til at starte det nye tilbud.

-  Vores vigtigste opgave er at hjælpe unge til at tage skridtet videre mod en ungdomsuddannelse eller et job, uanset om de har brug for at udvikle sig personligt, fagligt eller socialt. Det nye tilbud åbner for nogle helt nye muligheder for at kunne inkludere unge og opkvalificere dem til at fortsætte i uddannelse, fortæller han i pressemeddelelsen. /lasau

FGU Trekanten

FGU Trekanten er en forberedende grunduddannelse med skoler i Vejle Kommune, Fredericia Kommune, Middelfart Kommune og Billund Kommune.

Uddannelsen er for unge mellem 15 og 25 år, der har brug for at blive klar til at tage skridtet videre mod en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller et job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce