Annonce
Ugeavisen Vejle

Fiskekonkurrence i fjorden: Kun få tager stangen i hånden

Fiskekonkurrencen Vejle Fisker foregår i hele weekenden ved Vejle Fjord. Foto: Morten Pape
Den traditionsrige konkurrence Vejle Fisker finder normalt sted i april. Men corona kom i vejen, og derfor bliver arrangementet i år først afviklet i den kommende weekend. Godt 100 deltager.
Annonce

Vejle: I de gode gamle dage kunne ørreddagskonkurrencen ved Vejle Fjord tiltrække op mod 1000 lystfiskere fra nær og fjern.

Hos arrangørerne fra Saltvandsfiskeren Vejle, lyder meldingen fra formand Jimmy Pedersen, at antallet af fiskere i årets konkurrence formentlig kun lige runder 100.

- På grund af covid-19 aflyste vi arrangementet i april. Med corona taget i betragtning - og den nye dato her i efteråret - er det fint nok med omkring 100 deltagere, lyder det fra Jimmy Pedersen.

Fiskerne smider krogen i fjorden i dagene 25. til 27. september, for 54. gang.

Annonce

Gode tiltag

Jimmy Pedersen har været formand i omkring 20 år, og kan se tilbage på et fiskeri, som er blevet ringere.

- Men heldigvis bliver der gjort en masse i Vejle Fjord lige nu; tiltag med ålegræs, muslinger og stenrev, fortæller han.


Der bliver altså fanget fisk derude lige nu, også pæne fisk. Jeg har lige hørt om to fangster på henholdsvis 4,8 og 4,3 kilo

Jimmy Pedersen


Hvis fjorden ikke har det godt, får det betydning for den føde, der er til stede. Og hvis der ikke er føde nok, trækker havørrederne andre steder hen.

Færre ørreder er lig med færre lystfiskere.

- Deltagerantallet i Vejle Fisker ligger normalt på 300-350, men altså ikke her i september fastslår Jimmy Pedersen.

Annonce

Rekordfisk på 7,14 kilo

Lystfiskerne kan håbe på nogle gode sildestimer, der kan lokke de store havørreder til.

- Der bliver altså fanget fisk derude lige nu, også pæne fisk. Jeg har lige hørt om to fangster på henholdsvis 4,8 og 4,3 kilo, fortæller formanden.

Det bliver dog svært at slå rekorden.

Med sine 7,14 kilo er den ørred, Ole Jensen fra Værløse trak op af fjorden i 2012 ved Tirsbæk, den største i de fangstopgørelser, som Vejle Fisker har lagt på nettet. Fisken var næsten 80 centimeter lang, og den blev fanget på fluestang.

Ellers har rekordfiskene ligget i størrelsesordenen to til fire kilo. I 2009 var en ørred på 1,9 kilo nok til at sikre sejren akkurat som i 2013. Sidste års største fangst vejede 2,74 kilo. I 2019 blev der kun fanget 14 havørreder.

Vejle Fisker har i år sekretariat og indvejning på Ibæk Strandvej 1s.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce