Annonce
Ugeavisen Vejle

Folk er vilde med kaffeskoler

Kaffe-parret Maria Theresa Olsen og Mads Dalsgaard står bag Bryg Coffee House, der med succes arrangerer kaffeskoler. Foto: Lars Saugbjerg
Hos Bryg Coffee House, Torvegade i Vejle, oplever man en stigende interesse for den mørke drik. Kaffe er meget mere end kaffe; nøgleordet er selvforkælelse.
Annonce

Vejle: Jeg er ikke en morgenstjerne, men la' mig indta' en lille "sourt", så får jeg reflekser som en ninja.

Mange vil have kaffen sort, blandt andre Per Vers, når han i nummeret Black Power beretter om sin trang til drikken, der er sort som en panter. Men kaffen er ikke kun sort, den er en videnskab, der kan bringe os ind i et univers fyldt med komplekse smags-nuancer. Flere og flere får øjnene op for den skarpe smag af brændthed og bitterhed, og forstår bønnernes sprog, når vi taler om macchiato, americano, espresso eller flat white.

Hos Bryg Coffee House i Vejle oplever indehaverne Maria Theresa Olsen og Mads Dalsgaard en stigende interesse for deres kaffe-kurser.

- Vi kalder vores kurser for skoler, for der er en del læring i, fortæller Maria Theresa Olsen.

Næste kaffeskole, der finder sted torsdag i denne uge, er udsolgt. Skolerne har kørt i næsten to år, og der i 2020 planlagt 13 kurser.

- De er indtil videre delt op i to forskellige temaer. Syv kaffesmagninger og seks "latte art", fortæller baristaen.

Kaffe er en forholdvis billig hverdagsting, men samtidig er det selvforkælelse på højt plan.

Maria Theresa Olsen

Annonce

Cupping og mønster

Kaffesmagningerne består af et foredrag, hvor deltagerne bliver klogere på kaffe og bønnens vej fra mark til kop. Og naturligvis en smagning.

- Vi prøver fire-fem forskellige sorte kaffer, hvor vi smager professionelt. Det foregår med en "cupping"-ske, hvor man faktisk ikke drikker af selve koppen, fortæller Maria Theresa Olsen og forklarer teknikken:

- Man dypper ydersiden af skeen ned i kaffen - og smager fra skeen, mens man slubrer. På den måde bliver den kølet lidt ned, smagen bliver fordelt og nuancerne kommer frem.

Et kursus med overskriften "Latte Art" handler naturligvis om den beundringsværdige dekoration, som baristaerne tilfører toppen af kaffen. Et fløjlsblødt mælkeskum.

- Det er et "hands on" kursus, hvor vi går i kaffebaren for at prøve tingene af. En praktisk workshop, hvor der først og fremmest er fokus på at lave det flotte mønster i mælken, siger Maria Theresa Olsen, der understreger, at undervisningen foregår på et niveau, hvor alle kan være med.

Annonce

Nyt kursus i støbeskeen

Udover de professionelle smagninger og latte art har Bryg Coffee House planer om at udvide kursusrækken med et nyt tema. Mange af husets gæster kan betegnes som hjemme-baristaer.

- De har ofte en rigtig fin espressomaskine derhjemme. De efterspørger et kursus, hvor de lærer at bruge den rigtigt, for de vil jo gerne have kaffebars-oplevelsen med hjem, konstaterer Maria Theresa Olsen.

De seneste kaffeskoler har været udsolgt, men Maria Theresa Olsen lover, at der bliver arrangeret flere kurser, hvis den stigende efterspørgsel fortsætter.

Bryg Coffee House tilbyder kaffeskolerne via facebook og samarbejdspartneren "duglemmerdetaldrig.dk".

God kaffe får den rette behandling - og hvad det vil sige, kan man lære på et kursus hos Bryg Coffee House. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce