Annonce
Ugeavisen Vejle

Frisører venter på genåbning: Karina vender "hjem" som selvstændig

Der er ingen kunder i salonen, og dermed er der god plads ved spejlene. Karina Neergaard (tv) bliver selvstændig frisør hos By Navntoft - sammen med Louise Navntoft (th) og Tine Madsbjerg Nielsen, som lige nu er på barsel. Foto: Lars Saugbjerg 
Salonen "By Navntoft" i Føtexhus i Vejle står klar med et nyt selvstændigt team af frisører, når corona-restriktionerne bliver lempet. Karina Neergaard er tilbage - nu med foden under eget bord.
Annonce

Vejle: Der er tomt i den store frisørsalon "By Navntoft" i Føtexhus. Uden for glasdørene pakker varehusets kunder deres dagligvarer i poser, og skynder sig videre. De fleste af dem er langhårede. Og det er der ikke noget at sige til, for håret har fået lov til at gro lige siden myndighederne lukkede en række liberale erhverv, heriblandt frisørsalonerne, for at begrænse smitteudviklingen.

Frisurer, hvor pandehåret er hjemmeklippet, er højeste mode - skulle man tro - men skidt... Er det danskernes største problem, står det ikke så ringe til.

Ondt kan man derimod sagtens have af frisørerne, der mister deres indtægt.

Annonce

Samarbejdspartnere

Tiden uden kunder kan heldigvis bruges til at gentænke sin karriere, og finde nye forretningsmodeller. Karina Neergaard har i et halvt års tid arbejdet som selvstændig frisør i salonen "Styling By Barner", men vender nu hjem til den nyindrettede salon i Føtexhus. Her har hun tidligere arbejdet som bestyrer, da indehaveren Louise Navntoft var på barsel.

- Vi glæder os virkelig til at komme i gang. Fremover vil kunderne møde tre selvstændige frisører i salonen. Nok er vi en slags konkurrenter, men vi er også samarbejdspartnere. Vi kender hinanden, supplerer hinanden godt og har mulighed for sparring, lyder det fra Louise Navntoft og Karina Neegaard.


Jeg kan mærke, at vi får en god energi. Alle vil det lige meget - og vi er vant til at arbejde sammen

Louise Navntoft, frisør


De to får selskab af en tredje selvstændig frisør til maj, Tine Madsbjerg Nielsen, der lige nu er på barsel.

Annonce

Teenageoprør

Louise Navntoft sender et smil til sin kollega Karina Neergaard, der forlod salonen i et halvt år for at få foden under eget bord.

- Jeg drillede hende med, at når hun var færdig med sit "teenageoprør", kunne hun altid vende tilbage, lyder det fra Louise Navntoft.

Og det gjorde hun så.

- Jeg havde længe plaget om at blive selvstændig her i salonen, påpeger Karina Neergaard.

Louise Navntoft er overbevist om, at løsningen med selvstændige frisører skaber et nyt, solidt fundament. Salonen er pladsmæssigt fornuftigt indrettet, og det giver hende en vis ro, at det rette team nu er fundet.

- Jeg kan mærke, at vi får en god energi. Alle vil det lige meget - og vi er vant til at arbejde sammen, siger Louise Navntoft.

By Navntoft åbnede i 2013. I halvandet år - mens byggeriet af  Føtexhus stod på - lå salonen i en pavillon på parkeringspladsen. I sommeren 2020 rykkede frisørerne på plads igen.

Annonce

Drop saksen og farven

Det er sin sag at styre hårlokkerne, når de professionelle klippere holder lukket. By Navntoft mærker kundernes frustrationer.

- Vi har da fået nogle sjove billeder af folk, der selv har haft gang i saksen. Så spørger de: Hvad skal vi gøre? Der er kun én ting at sige: Stop det!

Louise Navntoft og Karina Neergaard opfordrer folk til at smide sakse og farver fra sig.

- Når først skaden er sket, kan det være meget svært at rette op på.

Frisørerne oplever stor usikkerhed i forhold til kompensation og hjælpepakker, men er alligevel fortrøstningsfulde.

- I efteråret havde vi vanvittig travlt. Det var crazy, og jeg er sikker på, at vi igen får rigeligt at lave, når restriktionerne bliver lempet. Jeg håber dog, at folk venter med at booke tid til vi har en nøjagtig åbningsdato, så vi undgår fejlbookinger, siger Louise Navntoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce