Annonce
Ugeavisen Vejle

Her får du historien med: Et bæredygtigt grynt rykker til Børkop

Jens, 23 år, og Håkon Ladegaard Jensen, 24 år, har fået succes med deres gårdbutik og gourmet-kød. Nu flytter virksomheden fra Pjedsted til Børkop. Foto: Flemming Larsen
Ladegaard Duroc flytter fra Fiskebækvej 5 i Pjedsted til Søndergade 108 i Børkop. Her åbner fætrene, Jens og Håkon Ladegaard Jensen, egen gårdbutik. Der bliver også plads til egen slagterafdeling med pølsemageri og opskæring.

Børkop: "Gourmetkød fra danske dyr, med fokus på kvalitet, dyrevelfærd og bæredygtighed". Sådan lyder sloganet hos virksomheden Ladegaard Duroc. Det, der for to og et halvt år siden begyndte med 30 grise på et jordlod i nærheden af en lade i Pjedsted hos forældrene, har udviklet sig til en gastronomisk succes.

Ejerne er fætrene Jens, 23 år, og Håkon Ladegaard Jensen, 24 år, hvis succes med opdræt af de kobberbrune gourmet-grise har været så stor, at de nu flytter fra Fiskebækvej 5 i Pjedsted til Søndergade 108 i Børkop, nemlig i de lokaler, der tidligere husede Lido Catering.

Udover en gårdbutik bliver der også plads til egen slagterafdeling med pølsemageri og opskæring.

Annonce

Børn af selvstændige

Fætrene er vokset op i Pjedsted mellem Vejle og Fredericia. På papiret står der jordbrugsteknolog og skov- og landskabsingeniør, men Ladegaard Jensen-fætrene har aldrig været i tvivl om, at de en dag skulle være selvstændige.

- Vores forældre er også selvstændige, og allerede mens vi gik på IBC i Fredericia blev drømmen født. Vi ville gerne udvikle noget, der gav mening for os. Og efter en 14 dagens studietur til New Zealand, hvor vi lærte om kødkvalitet og fedtmarmorering, vidste vi, hvilken vej vi skulle.

Produktionen af Duroc-friluftsgrise er vokset fra 30 styk til 500 styk om året, næste mål er 1000 grise om året. PR-foto

- Opdræt af Duroc-friluftsgrise passede godt til det, vi står for, og til at vi begge var under uddannelse. Og så passede gourmet-grisene også godt til vores mission: Vi vil gerne give forbrugerne en ordentlig kødkvalitet på gaflen, ligesom dyrevelfærden betyder meget for os, siger Jens Ladegaard Jensen.

Annonce

Stigende salg

Ladegaard Jensen-fætrenes højkvalitetsprodukt er blevet godt modtaget. Kundekredsen tæller blandt andre gourmet-restauranten Lyst i Fjordenhus på Vejle Lystbådehavn, Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia og Danmarks bedste slagter, Slagter Friis på Frederiksberg.

- I dag er vores brand kendt, men sådan har det ikke altid været. Jeg kan huske, da jeg i begyndelse kørte rundt med prøvepakker til slagtere. De kiggede engang, når der stod en så ung mand med koteletter af Duroc-racen under armen, forklarer Håkon Ladegaard Jensen.

Han slår ud med armene og siger med et smil på læben: Kundekontakten er vigtig for os, især med de professionelle kokke og slagtere. Det giver os en god læring.

- Vi har for eksempel fundet ud af, at det kan være svært at sælge Duroc-kødet øst for Storebælt, når det ikke er økologisk.

- Men når forbrugerne hører om grisenes liv på de grønne frøgræsmarker, så betyder det ingenting med ø-mærket. Men der er stor forskel på jyder og sjællændere, når det handler om økologi, siger Håkon Ladegaard Jensen.

Produktionen af grise er i dag vokset til 500 styk om året, og fætrenes næste mål er 1000 styk om året.


De sjællandske forbrugere tror fejlagtigt, at økokød er bedre, og at dyrene er ude hele året. Der er stor forskel på jyder og sjællændere , når det handler om økologi.

Håkon Ladegaard Jensen, medejer af Ladegaard Duroc


- Det kommer ikke til at gå hurtigere, end at vi hele tiden har hjertet med i det. Der skal tid til, at grisene har det godt. Vores grise lever blandt andet længere, ni måneder, fordi det er vigtigt for os, at de først slagtes, når fedtmarmoreringen og kødets kvalitet er på sit højeste, sige Håkon Ladegaard Jensen

Annonce

Gårdbutik med hjertet

Engrosledet kører godt, og derfor har fætrene nu rettet blikket mod deres nye gårdbutik.

- Vi har allerede i dag en stor kundekreds i gårdbutikken i Pjedsted. De skal nok finde vej til Børkop. Her får vi mulighed for at udvide sortimentet, så vi udover vores kobberbrune gourmet-grise også kommer til at handle med oksekød fra Vejle Ådal, specielt kødkvægsracen Murray Gray, og Jersey-kød.

Ladegaard-Jensen fætrene ønsker at sætte Duroc-friluftsgrise på danskernes gafler. PR-foto

- Derudover kommer vi også til at handle med græsæg fra Bølling Græsæg i Egtved, forskellige tørvarer som for eksempel krydderier til kødet og vin og spiritus, siger Jens Ladegaard Jensen.

Lige nu knokler de to gange Ladegaard Jensen med at klargøre deres nye lokaler.

- Vi regner med at åbne her i Børkop torsdag 13. maj, og vil holde åbent hele kristi himmelfartsferien, lyder det fra de unge ejere, der tilføjer, at kæresterne for længst har vænnet sig til deres lange arbejdsdage.

Herefter vil Ladegaard Duroc holder åbent i gårdbutikken på onsdage, torsdage og fredage fra klokken 11 til klokken 17.30, mens der om lørdagen er åbent fra klokken 10 til klokken 14.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce