Annonce
Ugeavisen Vejle

Her kan du få vin, som du aldrig har smagt før: 'Vi går efter producenter, der tør være anderledes'

Medstifter af Nature Wines, Michael Jensen, føler ikke, at udvalget af gode økologiske kvalitetsvine er ret stort i supermarkedet. Foto: Mette Mørk
Lone Tørnes og Michael Jensen fra Andkær savnede gode, økologiske kvalitetsvine. Derfor har de nu startet virksomheden Nature Wines.

Andkær: Hvis du køber overvejende økologisk, har du måske ligesom Michael Jensen og Lone Tørnes opdaget, at det ikke vrimler med forskellige varianter af økologisk vin på hylderne i det lokale supermarked.

- Vi ledte ofte efter økologiske vine, når vi var ude at handle, men der var ikke mange. Vi havde prøvet en masse forskellige vine af, og noget var okay, men vi savnede, at der også var nogle lidt dyrere vine, der havde en højere kvalitet, forklarer Lone Tørnes.

Den kvalitet, de ledte efter, vidste de fandtes. På deres ferier har de nemlig cyklet rundt mellem europæiske vinmarker og smagt flere lækre økologiske vine undervejs.

Annonce

Derfor startede de under coronapandemien i 2021 virksomheden Nature Wines, hvor de sælger økologiske, europæiske kvalitetsvine online, fra vinproducenter, der alle sammen arbejder med bæredygtighed i en eller anden grad.

- Vi vil gerne åbne forbrugernes øjne for, at der også findes gode alternativer til den vin, man normalt køber i vinhandlen, og at man også kan få økologisk kvalitetsvin til gode priser, fortæller direktør for virksomheden, Michael Jensen.

Økologiske og bæredygtige vine

Vinene, Lone Tørnes og Michael Jensen sælger på deres webshop, er nøje udvalgt fra lokale producenter i Europa i samarbejde med den danske vinekspert Marie Von Ahm, der er bosiddende i Spanien.

Det betyder samtidig, at de også kan tilbyde nogle vine af helt lokale druesorter, der ikke normalt ender på hylderne i supermarkedet.

Økologisk vin er ikke så udbredt i Danmark, og faktisk heller ikke på verdensplan. Det er lidt et niche-felt vi er inde i.

Michael Jensen, Direktør, Nature Wines

- Vi har gået efter nogle producenter, der tør være anderledes og gå imod det, der er mainstream eller almindeligt på det kommercielle marked. Vi har for eksempel en producent, der bruger amforaer (store lerkrukker, red.) til lagring af vinen, forklarer Michael Jensen.

Vinproducenterne skal, udover at være økologiske, også tænke i bæredygtighed, før de kan få lov til at tilføje vine til sortimentet på Nature Wines' webshop.

Inspirationen til webshoppen kommer fra parrets aktive ferier i Europa, hvor de gladeligt cykler rundt mellem vinmarker. Privatfoto

- En af vores italienske producenter bruger regnvandstanke og solfangere, og så går de op i letvægtsflasker og FSC-certificerede korkproppe, forklarer Michael Jensen.

Derfor er det et helt særligt sortiment, der er at finde på webshoppen, som ikke findes andre steder - i hvert fald ikke i den lokale købmandsforretning.

- Mange af de producenter, vi har fundet, er ret små, men kendte lokalt. Nu har jeg selv været i en stor virksomhed, og der tager man jo ikke en producent ind, der kun producerer 1000-2000 flasker af noget, fordi der så hurtigt bliver udsolgt, forklarer Lone Tørnes.

Annonce

Fuld tid uden løn

Idéen om at starte sin egen vinhandel har ulmet længe, forklarer parret fra Andkær. Derfor tøvede Michael Jensen heller ikke længe, da han stod i et jobskifte tilbage i 2020.

- Jeg kom til at nævne for ham, at det da kunne være sjovt at have sin egen vinhandel, som vi før havde drøftet, og så begyndte vi at undersøge det, siger Lone Tørnes.

Økologisk vin

  • En af årsagerne til, at udvalget af økologisk vin er mere begrænset end konventionel vin, er, at der er markant færre økologiske vinproducenter. 
  • Aktuelt er cirka fem procent af verdens vinmarker (altså produktion) økologisk certificeret.
  • Cirka tre procent af landbrugsmarkerne i Frankrig anvendes til vindyrkning (altså produktion), og de anvender cirka 20 procent af det franske landbrugs sprøjteanvendelse til vinmarkerne.

Begge parter er passionerede omkring vin og med en fortid i henholdsvis detailhandlen med marketing og i finanssektoren, havde Lone Tørnes og Michael Jensen også gode forudsætninger for at starte virksomheden.

De åbnede deres webshop "naturewines.dk" i foråret 2021 med Michael Jensen som den eneste ansat - uden løn.

- Vi har valgt at geninvestere det overskud, der måtte komme i virksomheden, så vi kan udvide vores lager, forklarer han og fortsætter:

- Lige nu er jeg ikke en så god kunde ved skat. Sådan kan man godt sige det, siger han og griner.

Annonce

Håber på vækstrejse

For tiden er Michael Jensen i gang med en vinuddannelse, der ruster ham bedre til at rådgive og vejlede kunderne på Nature Wines' webshop, og når han afholder vinsmagninger.

I mellemtiden håber han og Lone Tørnes på at kunne komme godt i gang med handlen og vise forbrugerne, at man sagtens kan få god økologisk vin til gode priser.

- Økologisk vin er ikke så udbredt i Danmark, og faktisk heller ikke på verdensplan. Det er lidt et niche-felt, vi er inde i, fastslår Michael Jensen, der er direktør for virksomheden.

Michael Jensen og Lone Tørnes besøger gerne deres producenter, for at få en fornemmelse for deres arbejde med vindruerne. Privatfoto

Alligevel ser både parret og deres vinekspert i Spanien et stort potentiale i webshoppen, der sælger de særlige økologiske vine.

- Vi er lidt specielle, fordi vi arbejder med mindre vinproducenter. Det betyder også, at vi jo har begrænsede mængder, og det har vi det helt fint med. Hvis folk er friske og nysgerrige, kan de smage noget fantastisk vin, som de ikke har smagt før, fortæller direktør Michael Jensen.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce