Annonce
Ugeavisen Vejle

Hun er betaget af det dobbelte

Billedkunstner Lisbeth Marie synes det er spændende at arbejde med dobbeltportrætter, hvor hun blandt andet forsøger at komme tættere på, hvad tosomhed gør ved os som mennesker. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Den lokale billedkunstner Lisbeth Marie Nørhede søger i sine malerier blandt andet at finde ind til det, der forbinder to mennesker.

Annonce

Vejle: - Det er ikke hovedet der skal bestemme det hele, lyder det fra 52-årige Lisbeth Marie Nørhede.

Hun er autodidakt billedkunstner med base i Vejle. Lige nu udstiller hun hos kunstforeningen på Vejle Sygehus, hvor væggene i personalekantinen er prydet med hendes portrætmalerier.

Og netop dét, at slå kontrollen fra og ikke lade de rationelle tanker bestemme det hele, men derimod mærke efter og lade følelserne få magt, præger mange af hendes virtuost malede portrætter, hvor kontrasterne i lyset og mørket skaber stærke udtryk. Og særligt i udstillingens to store dobbeltportrætter, hvor forbundetheden til et andet menneske udforskes, kommer dette til udtryk.

Blå Bog

Lisbeth Marie Nørhede er 52 år gammel.Bosat i Vejle og har tre teenagebørn, hvoraf de to af dem er hjemmeboende.

Oprindeligt uddannet reklametegner, selvstændig med marketingvirksomhed og arbejder i dag professionelt som Art Director og marketingchef.

Autodidakt billedkunstner, der altid, siden hun var barn, har tegnet.

Lærte maleriets verden at kende for første gang på aftenskolen ved Sønderjyllands Kunstskole v/ Adam Gabriel fra 2013 til 2014.

Har modtaget undervisning på tre kurser ved billedkunstner Jan Kragsig, hvoraf det ene var hos kunstnerforeningen CreaGive.

Udstillende kunstner ved Åbne Døre i Vejle siden 2018.

Dramatikken der sker i spændingsfeltet mellem lyset, mørket og de kontrastfyldte farver er med til at gøre Lisbeth Maries portrætter spændende at betragte. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Kald mig bare Lisbeth Marie

Lisbeth Marie Nørhede vil som billedkunstner helst kendes, helt enkelt, under navnet; Lisbeth Marie, hvorfor alle hendes værker blot er signeret med et "LM".

Oprindeligt er hun uddannet reklametegner og har gennem mange år arbejdet med sin kreativitet indenfor marketing, både som selvstændig og som Art Director i blandt andet København og London. I dag er hun marketingchef hos virksomheden Hitsa A/S, hvor hun arbejder med udendørs møbler, belysning og cyklisme produkter til det moderne byrum.

- De seneste år har det kreative fået en stadig større plads plads i mit hjerte, og i dag kan jeg slet ikke forestille mig et liv uden at male og tegne, fortæller Lisbeth Marie, der naturligvis holder af livet med marketing, men hendes mange stunder med den private kreativitet, åbner op for nye sider af livet, som hun også ønsker at dyrke.

Og måske derfor det helt simple kunsternavn, Lisbeth Marie - uden efternavn...

- Jeg tegner om aftenen i hverdagene og maler i weekenderne. Maleriet kræver noget mere, og nogle gange kan jeg godt finde på at male til klokken 02 om natten, forklarer Lisbeth Marie, der også fortæller, at jo mere frustreret hun bliver i maleprocessen, jo bedre vil hun have det skal blive.

Lisbeth Marie holder af at tegne med venstre hånd. Det kan resultere i spændende tegninger, især fordi man helt slipper kontrollen, når man arbejder med den hånd, som man normalt ikke tegner og maler med. Denne tegning har dannet grundlag for hendes dobbeltportræt, som man også kan se her på siden. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Mærker mere efter

- Jeg har arbejdet hårdt i mange år og har altid skullet være stærk, men nu har jeg bestemt mig for at åbne for andre sanser og gå mere ind i følelsernes verden og mærke mere efter, siger Lisbeth Marie, der også forklarer, at når hun arbejder med sin egen kreativitet, så er det hun skaber, udelukkende noget hun gør for sig selv.

Og det er netop i denne kreative proces, åbnende op for flere følelser, at hun nu er nået ind til at udforske, hvad der sker, når hun maler dobbeltportrætter.

Annonce

Naturen og Vejle-egnen fascinerer

Det er dog ikke udelukkende portrætter, der optager Lisbeth Marie;

- Jeg elsker at være ude i naturen, og der er så mange smukke steder her på Vejle-egnen, siger Lisbeth Marie, der både alene og sammen med familien ofte drager ud i den friske luft, hvor både motion og den ro man finder derude, giver noget helt specielt.

- Og så er der bare så mange mønstre og linjer i alt derude; i bregnerne, i træernes åreringe, i bladene - og meget, meget mere, lyder det fra Lisbeth Marie, der især holder af at omsætte det hun ser i naturen til hendes mange doodle-tegninger (en tegneteknik, hvor man tegner linjer og detaljerede mønstre med tynde penne - helt stille og roligt, red.).

Man kan blandt andet opleve Lisbeth Marie og hendes billedkunst, når der på Vejle-egnen er Åbne Døre 4. og 5. maj. Her vil hun, ligesom sidste år, tilbyde at lave hurtige portrættegninger, kreeret på 10 minutter.

- Det er mega fedt at dele sin kreativitet med andre mennesker på den måde, siger Lisbeth Marie, hvis selvportræt man for øvrigt kan få øje på, når DR-udsendelsen, Danmarks bedste portrætmaler ruller hen over TV-skærmen om tirsdagen.

Hun var af en TV-caster blevet opfordret til at sende et værk ind, hvilket hun gjorde. En udfordring hun synes var sjov og spændende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce