Annonce
Ugeavisen Vejle

Hunden blev luftet: 700 kilometer i en cykelkurv

Mette og Torben Kragh Andersen har været på cykelferie i Danmark - og det var ikke noget problem at tage hunden Case med. Den legede kølerfigur hele vejen. Foto: Lars Saugbjerg
Der findes mange ferieformer. Mette og Torben Kragh Andersen tog på en 14 dage lang cykeltur - og hunden Case var med. Avisen mødte dem, da ruten slog forbi Vejle.
Annonce

Vejle: - Nåårh, hvor er den sød. Det var svært ikke at trække på smilebåndet, da Mette og Torben Kragh Andersen forleden kom cyklende med alt deres habengut på vej ind til Vejle.

En stor del af oppakningen bestod af telt, liggeunderlag og tøj - men som kølerfigur sad hunden Case, helt rolig, nærmest som et symbol på en afslappende ferieform.

- Vi nyder turen, og Case nyder også at den er fri for at gå. Den er 13 år, fortalte parret smilende, da avisen spurgte ind til cykeloplevelsen.

- Vi holder hvil i Vejle, nyder byen og lidt frokost. Vi er på vej hjem efter en længere tur.

Annonce

Samsø, Sjælland, Fyn og Jylland

Det er første gang, at parret er på cykelferie.

Et nærmere kig på cyklerne afslører et kraftigt stel, hvor batterierne er monteret.

- Vi havde længe talt om at indkøbe elcykler, så vi kunne tage på en længere tur i sommerferien. Og nu gjorde vi alvor af det, fortæller Torben Kragh Andersen.

Parret er fra Hvidsten ved Mariager.


Vejret har været vekslende, men vi har faktisk kun cyklet i regnvejr én enkelt dag, så vi klager ikke

Mette og Torben Kragh Andersen


- Når vi kommer hjem har vi været afsted i to uger. Først på Samsø, hvorefter ruten gik over Kalundborg, Karrebæksminde, Maribo, Svendborg, Assens, Middelfart og Vejle. Og vi runder lige Ry, inden vi kommer hjem. I alt er det en tur på omkring 700 kilometer, fortæller Mette Kragh Andersen.

Annonce

Mad på Trangia

Når man er på cykelferie rejser man naturligvis ikke med den store oppakning. Parret har dog haft mulighed for at lave varm mad.

- Vi har en Trangia med, så menuen har blandt andet stået på brændende kærlighed og carbonara med Kylling. Vi har dog også været en del på restaurant.

- Vejret har været vekslende, men vi har faktisk kun cyklet i regnvejr én enkelt dag, så vi klager ikke. Vi er enige om, at det ikke er sidste gang, vi tager på cykelferie.

Hunden Case kigger sig søvnigt omkring fra sin plads i cykelkurven. Skal vi se at komme videre, synes den at tænke. Med et rutineret sving er cykelparret ude på cykelstien igen - videre ud i sommerlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Annonce