Annonce
Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Mor og far skal skilles

Arkivfoto: Colourbox

Mor og far skal skilles

Mine forældre har lige fortalt mig og min lillesøster, at de skal skilles. Jeg har grædt meget og fatter det ikke, for alt har altid virket okay.

Jeg er megaked af at huset skal sælges. De skal bo i hver deres lejlighed, med plads til min søster og mig begge steder. Heldigvis er det ikke langt væk hverken fra hinanden eller skolen, og vi bestemmer selv, hvem vi vil bo hos og hvor længe ad gangen.

Jeg har bedt dem blive sammen for vores skyld, men de er vokset fra hinanden og vil ikke mere det samme, var svaret. Jeg tror ikke, vi nogensinde kan føle os hjemme et andet sted og blive glade igen.

Tine

Kære Tine!

Jeg kan godt forstå, det er hårdt. Det er det helt sikkert også for jeres forældre. Men nogle gange kan det ikke være anderledes, hvor gerne man end ville.

Det lyder som om jeres forældre er ansvarsfulde og fornuftige. De skal begge bo, så I kan være hvor I vil, og uden at skulle skifte skole. Det var det praktiske – og er vel (næsten) okay?

Og dog føler I lige nu, at alt går i stykker. Men det gør det ikke. Overgangen er svær, og I vil være kede af det et stykke tid, over at I skal væk fra jeres barndomshjem, og at mor og far ikke er sammen mere. MEN … I mister heldigvis ingen af dem. Og det lyder ikke, som om der er ufred mellem dem. To gode ting, trods alt.

Prøv at tænke sådan her: Ville det egentlig ikke være trist, hvis de kun blev sammen for jeres skyld? Hvis det så efterhånden fik dem til at gå og skændes og der blev en dårlig stemning, fordi de hver dag var nødt til at være sammen uden at ønske det?

Snak meget med jeres forældre, og også gerne med andre. En god lærer, der kan trøste og give et par råd. Jeg tror på, alt bliver okay igen med tiden. Prøv om du også kan tænke sådan, bare en gang imellem.

Venlig hilsen

Irma

Annonce

Homo – og hvad så?

Hej Irma!

Jeg er netop flyttet fra Sjælland og hertil for at starte på et nyt job. Før oplevede jeg ikke, at nogen overhovedet hævede et øjenbryn fordi jeg er homoseksuel. Men her er det åbenbart lidt af en sensation der skal endevendes, mens jeg bliver hvisket om og skelet efter.

Jeg bor sammen med min kæreste, men han oplever det ikke ligesom mig, og er ret ligeglad. Hvorfor er folk i visse dele af landet ikke kommet videre? Heldigvis er kollegerne helt okay. Men andre, som jeg troede, kunne blive venner, er irriterende og stikker lidt til mig. For sjov, siger de, når jeg bliver sur over det. Ja, homo – og hvad så?!

Kristian

Kære Kristian!

Så ik’ noget! Prøv at lade det passere. Lad være at svare, gi’ dem en sludder for en sladder, smil – eller træk på skuldrene.

Jo mere modspil du giver, måske med forklaringer som ’ enhver har vel ret til …’ – jo mere interessant er det at fortsætte. Snak med din kæreste om det og tag del i hans ro. Når I falder mere til her, tror jeg den interesse blegner, og folk får øje på andre ting hos jer, som I kan mødes i.

Ja, måske handler overdreven interesse for homoseksuelle lidt om, hvilke dele af landet man befinder sig i, men ikke kun. Og jyderne er såmænd søde nok. Så gi’ det nu bare en chance, ikke.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Ugeavisen Vejle

Skoleelever kræver hotellignende standard: Får efterskole i Vejle til at bygge om for millioner

Ugeavisen Vejle

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

Ugeavisen Vejle

Ny behandling i Vejle: Kvinder skal have styr på deres underliv

Ugeavisen Vejle

Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej: Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Ugeavisen Vejle

Det sker for første gang i 230 år: Kendt hus får storslået  udsmykning

Ugeavisen Vejle

Her ligger en godt gemt by i Vejle: Justitsministeren klippede snoren til stort nyt uddannelsessted

Ugeavisen Vejle

Slut med verdens bedste hummus: Vejles måske mindste fødevarebutik kører på sidste vers

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: 16-årig søn løj for os

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Læs en dansk klassiker til Klassikerdagen

Ugeavisen Vejle

En velskabt model til fingerspidserne: Men der skulle tre forsøg til

Ugeavisen Vejle

Her er bare bryster helt naturligt: Anne Ditte tager imod i sit  atelier på loftet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort bjælkehus opført i Nørreskoven

Ugeavisen Vejle

Gode spisesvampe: Fugtig sommer har givet optimale vilkår

Ugeavisen Vejle

Kelvin legede med dukker som barn: I hans nye frisørforretning får du mere end en klipning

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Ugeavisen Vejle

Vejle-restauratør får penthouse-køkkenhave: Grøntsagerne er blevet så dyre, at kokken nu vil dyrke dem på taget, og du kan få serveret bobler i haven

Tørring Folkeblad

Trods bugnende ordrebøger: Mangel på arbejdskraft får sognegårds-forpagter til at kaste håndklædet i ringen

Ugeavisen Vejle

Der skal en ninja til at slå rekorden: Vejle-tallet er på 12.000, og det stiger stadig

Ugeavisen Vejle

Du vil jo gerne være med i klubben, ik' Mulle?: 'Det er meget mere end en filmklub' - her er de nye film

Annonce