Annonce
Ugeavisen Vejle

Kandidaterne til Kulturpris 2021 er fundet

Sidste år vandt Dystopia årets Kulturpris. PR-foto
Sytten kandidater til Årets Kultur- og Initiativpriser er blevet barberet ned til fem, og de endelige vindere kåres ved en live-streamet prisoverrækkelse 15. april.

Vejle: På trods af lukkede spillesteder, scener og museer, er der liv i kulturen. Det tyder indstillingerne til årets Kultur- og Initiativpriser i Vejle Kommune på – borgerne har nemlig indstillet sytten kandidater 72 gange.

Ud af dem har en jury med repræsentanter fra lokale kulturinstitutioner, to medlemmer af Kultur- og Idrætsudvalget samt sidste års vindere udvalgt fem kandidater, som går videre til overrækkelsen 15. april.

De nominerede til Initiativprisen er Michael Pedersen og Simon Clement, der står bag #Vejlesangen og Næstekærlighed og t-shirts, Junette Bay, der med sine værker og bidrag til Upcomers sætter farve på Vejle, og Jonas Hechmann, der på kort tid er nået 15 millioner streams med sin lo-fi hiphop på Spotify.

 Jacob Bonderup og Roland Christiansen vandt Initiativprisen 2020. PR-foto

Derimod er de nominerede til årets Kulturpris Sanne Juhler, der med Kunsthal Vejle formidler kunst på nye måder, og Ulrich Gräs, der igennem sit mangeårige forfatterskab har sat Vejle på det litterære landkort. Og sidst, men ikke mindst er Henrik Elkjær nomineret for sit store arbejde med kunst, poesi og Vejles byrum.

Annonce

Fra unge til garvede kulturkræfter

- Vi har fået mange, gode kandidater i år. Det glæder jeg mig over, fordi det viser, at kulturen lever, trods omstændighederne. Samtidig hæfter jeg mig ved, at der i år er et interessant spænd i kandidaterne, der går lige fra de unge, innovative kræfter til garvede kulturbærere. Vi skal hylde begge dele, fordi de på hver sin måde bidrager til et rigt kulturliv, siger Dan Arnløv Jørgensen,  formand for Kultur- og Idrætsudvalget i en pressemeddelelse.

Dan Arnløv Jørgensen sidder med i juryen.

Vinderne kåres ved en live-streamet prisoverrækkelse fra Vejle Musikteater.

Ud over Kulturprisen og Initiativprisen er der i år en ny pris; Årets Disruptor. Det er en kulturpris fra unge til unge, der har skabt fællesskab på trods af covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce