Annonce
Ugeavisen Vejle

Kokken og fiskemanden: Fisk, det er der ingen ben i

Restauratør Michael Bøgild, indehaver af Restaurant Vedelsborg, og fiskehandler Ryan Kjær Kristensen, indehaver af Ryans Fisk & Viildt, mener: Fisk, det er der ikke mange ben i. Foto: Flemming Larsen
Vedelsborg har fisk på menuen til Vejle Madfest, men restauranten byder også på grise-rillette og en kold vegetarsuppe med ærter og hjertesalat.

Mad: - Vi sagde ja til at deltage i Vejle Madfest, da vi sad med hænderne i skødet på grund af coronanedlukningen. Efter genåbningen har vi pludselig fået travlt, men vi skal nok klare det, for der er tale et godt arrangement.

Sådan siger restauratør Michael Bøgild, indehaver af Restaurant Vedelsborg, der er ved at forberede sig til Vejle Madfest.

Her vil restauratøren servere ikke bare én, men tre små retter.

Annonce

Sammen med en af sine leverandører, Ryans Fisk & Vildt, har restauratøren blandt andet fisk på menuen i forbindelse med madfestivalen, der finder sted lørdag 12. juni.

Frisk fiskemand

- Ryan var frisk, da jeg fortalte ham om fiskeretten: En koldrøget makrel serveret med en sommerkartoffelsalat med radiser, syltede sennepskorn og et stykke sprødt rugbrød til, der er pyntet af med karse, siger Michael Bøgild med begejstring i stemmen, mens han præsenterer retten sammen med sin fiskemand.

Røget makrel med sommerkartoffelsalat med syltede sennepskorn & sprødt rugbrød

Røget makrel

1 side røget makrel eller ca. 250 g.

Mayo

1 æggeblomme, 1 tsk. sennep.

2 dl. neutral olie

Citronsaft, salt og peber

Æggeblommen og sennep piskes godt sammen og olien tilsættes lidt ad gangen under konstant omrøring. Når ønsket konsistens er opnået, smages det til med salt, peber og citronsaft.

Sommerkartoffelsalat

10 stk. nye små kartofler

2 spsk. creme fraiche 38%

2 spsk. mayo

2 stk. radisser, 2 spsk. karse, lidt salt og peber, 1 tsk. citronsaft.

Kartoflerne koges og køles. Creme fraiche, mayo, citron saft, karse, salt og peber røre sammen. Kartoflerne skære i fine tern og blandes i cremen.

Sprødt rugbrød

4 skiver mørkt fast rugbrød

Olie og flagesalt

Brødet er skåret i fine skiver og bages i ovnen ved 150 grader til det er helt sprødt.

Syltede sennepskorn

4 tsk. sennepskorn

1 dl. eddike

1 dl. sukker

Sennepskorn blancheres (hurtig opkog/hurtig nedkøling) 7 gange i nyt vand hver gang.

Eddike og sukker koges sammen og køles af. Lagen hældes over de blancherede sennepskorn.

Retten kan pyntes med diverse minigrønt.

Annonce

Tre på stribe

Ifølge restauratøren er Vejle Madfestival et godt sted at vise restaurantens ansigt udadtil, og han er derfor klar med endnu to retter, nemlig en vegetarret: En kold agurksuppe med ærter og saltede mandler.

Men helt i denne skribents ånd, kan man ikke deltage i en madfestival uden en kødret.

Udover fiskeretten står Restaurant Vedelsborg klar med endnu to små retter. En vegetarret: En kold agurksuppe med ærter og saltede mandler. Og en rillette af gris serveret i i en hjertesalat pyntede af med syltede tyttebær. Foto: Flemming Larsen

Her serverer Restaurant Vedelsborg grise-rillette i en hjertesalat pyntede af med syltede tyttebær

- Vi vil gerne vise vejlenserne, at vi som restaurant favner bredt, siger Michael Bøgild, der glæder sig til at servere de tre små retter som et kulinarisk indslag, og hvor det ekstra krydderi er en dialog med en af restaurantens kokke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce