Annonce
Ugeavisen Vejle

Kurt har travlt med hjulskift og vintertjek

Søndermarkens Auto har lige nu ekstra travlt med hjulskift og vintertjek. Indehaveren Kurt Petersen har alene 400 kunder, der har deres vinterhjul opbevaret på hans dæk-hotel.  Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Søndermarkens Auto har ekstra travlt i denne tid med hjulskift og vintertjek. 400 har hjulene opbevaret på værkstedets dæk-hotel.
Annonce

Vejle: Det er blevet koldt og mørkt om morgenen. Det betyder, at vi skal have skiftet til vinterhjul, ligesom det også er en god idé at få tjekket bilens lygter og bremser.

Det mærker indehaveren af Søndermarkens Auto på Koldingvej på Søndermarken.

- Vi har cirka 400 kunder, der får opbevaret deres hjul på vores dæk-hotel. Det betyder, at vi holder øje med, hvordan deres dæk har det, og derudover skifter vi vel til vinterhjul for mellem 100 og 200 andre.

- Bilisterne kommer ikke kun for at skifte til vinterhjul. Mange af mine kunder får også lavet service på deres biler inden vinteren og får dem klargjort med tjek af bremser og lys, for det er i den mørke tid, at der er mere fokus på sikkerhed blandt kunderne, siger Kurt Petersen, indehaver af Søndermarkens Auto.

Annonce

Tænk på dine medbilister

Det med vinterhjul er ikke kun for ens egen sikkerhed, påpeger Kurt Petersen.

- Det er utilgiveligt, hvis de, der skøjter rundt på sommerdæk om vinteren, kører ind i nogle, og det kunne være undgået med vinterdæk. Så er man med til at sætte sikkerheden over styr, og det er der ingen, der kan være tilhænger af. Det er ikke kun for ens egen sikkerhed, men også for andre som færdes i trafikken, siger Kurt Petersen.

Annonce

Anbefaler værkstedet

Ikke overraskende lyder anbefalingen fra Kurt Petersen, at det kan betale sig at køre forbi værkstedet for at få skiftet hjul, når tiden er til det.

- Tit, når vi har hjulene af, oplever vi også, at der kan være noget på bilen, som vi kan råde kunden til at få lavet, ligesom vi siger til kunderne, når de skal have skiftet deres slidte dæk, siger han og nævner en anden fordel ved at få det gjort hos en fagmand.

- Når hjulene er spændt med de kilo, de skal – med momentnøgle – bør det ikke være nødvendigt at efterspænde, siger Kurt Petersen.

Annonce

Vinterdæk versus helårsdæk

Hos Søndermarkens Auto oplever man også, at flere og flere efterspørger helårsdæk.

- Kører man kun lokalt og mellem 8000 og 10.000 kilometer om året, er det en god idé. Helårsdækkene bliver bedre og bedre, men vi er endnu ikke helt der, hvor jeg vil anbefale det til andre.

- Og så er skiftet til vinterhjul jo som nævnt også en kærkommen lejlighed til at få tjekket bremser og lygter, siger Kurt Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Julemarked på Søndertorv

Annonce