Annonce
Ugeavisen Vejle

Landsbyerne skal vises frem: Vejle Kommune åbner 120 kilometer lang vandrerute

Vejle Kommune åbner en 120 kilometer lang vandrerute til sommer, der fører vandrerne igennem en række af kommunens landsbyer. PR-foto: VisitVejle
Annonce

Vejle: Landsbyerne i Vejle kommune vil på Danmarkskortet. Og det kommer de i 2021 med en 120 kilometer lang vandre- og cykelrute, der bugter sig gennem en lang række af kommunens mindre landsbyer.

- Vandreruten opfylder et stort ønske fra en lang række lokalsamfund, der ønsker at vise deres områder frem for turister og borgere, så de kan lære områderne bedre at kende. Hvis der er en ting, vi har lært i løbet af i år, så er det, at vi ikke nødvendigvis behøver at flyve til den anden side af jordkloden for at få en særlig oplevelse. Og det er præcist, hvad man som vandrer får på denne rute, siger Thyge Havgaard Bjerring, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati, i en pressemeddelelse.

Annonce

Vandrerute over seks dage

Udvalget finansierer projektet med 800.000 kroner, og i samarbejde med lokalsamfundene skal en række praktiske opgaver løses: De lokale attraktioner skal formidles, det skal sikres, at man kan finde vej, skilte skal designes, og der skal etableres pausesteder, vandposter, toiletter og alt det øvrige, man som vandrer har brug for.

Den 120 kilometer lange rute kan gennemføres til fods over seks dage med 20 km i hver etape. Etaperne følger allerede eksisterende veje og stier.

Annonce

Følg ruten online

Ruten kan allerede gennemføres i dag, hvis man har mod på det. Men det er først til sommer 2021, at ruten officielt indvies med pausesteder, toiletter og vandposter.

Du kan finde en testversion af ruten på www.kongran.vejle.dk.

Samarbejdet

Projektet gennemføres i samarbejde med en række lokalsamfund - Jelling, Hovedkær, Vonge Kollemorten, Give, Vejle Vester Egn, Firehøje, Egtved og Ødsted Jerlev og de borgere, virksomheder og institutioner, der hører hjemme her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce