Annonce
Ugeavisen Vejle

Lukkede sin forretning efter 33 år - og begynder nu på et nyt arbejdskapitel: Det bliver en fantastisk frihed

Claus Lindegaard har lukket sin forretning i Fredericia. Nu har han åbnet værksted og lager i Vinding, hvorfra han vil drive Støvsuger Experten og Cleaning ApS. Foto: Lars Saugbjerg
Kendt forretning rykker til Vejle. Efter 33 år i Fredericia vil Claus Lindegaard, der står bag Støvsuger Experten, drive forretning fra Karetmagervej i Vinding.

Vejle: Det var med følelserne uden på tøjet, da indehaveren af Støvsuger Experten forleden lukkede sin forretning i Fredericia efter 33 år. Fremover vil han drive forretning fra Vinding, Karetmagervej 19B.

Det er ikke let at sige farvel til en hverdag, man har haft i 33 år. Og dog. Når Claus Lindegaard tænker tilbage på en bestemt dag i det gamle år, får han næsten tårer i øjnene. Det var en møgdag, og han husker, at han græd, da det blev fyraften.

I "gamle" dage kom der folk i hans forretning for at købe støvsugere, tilbehør og rengøringsartikler, men som årene gik, faldt salget drastisk.

Annonce

- Jeg oplevede det for alvor i november, da jeg kun solgte én pakke poser på en hel dag. En øv-dag på 10 timer, fortæller Claus Lindegaard.

Og da han ved fyraften kom ud til sin bil, havde han fået en parkeringsbøde...

Erhverv og industri

Arbejdsglæden har han dog aldrig mistet, og han tager den nu med sig til Vejle, hvor hans forretning Støvsuger Experten og Cleaning ApS fremover vil have værksted og lager.

Jeg er fri for at skulle stå i min forretning klokken 10 for at åbne døren - og lukke igen klokken 17. Det giver mig frihed. Jeg er blevet selvstændig på ny.

Claus Lindegaard, Støvsuger Experten / Cleaning ApS

- Det bliver en fantastisk frihed ikke at skulle være i butikken. Gennem årene har jeg foretaget en branche-glidning, så sortimentet i dag er meget bredt i forhold til rengøring og større maskiner til gulvvask. Mit virke inden for erhverv og industri er blevet større, fortæller Claus Lindegaard, der lejer sig ind i lokalerne hos rengøringsfirmaet M.S. Service.

Der er styr på reservedelene i de gamle reoler, som tidligere stod i forretningen i Fredericia. Foto: Lars Saugbjerg

53-årige Claus Lindegaard er født i Vejle, men bor i dag i Odense.

- Min virksomhed er indrettet således, at mine erhvervskunder kontakter mig, hvorefter jeg afsender bestillingerne. Private kunder servicerer jeg også. Jeg har støvsugerposerne, reservedelene og der er ikke noget, jeg ikke kan lave, siger Claus Lindegaard.

Han skriver gerne reparatør på sit visitkort.

- Det er ofte hér, jeg kan tjene nogle penge. Timeløn. For eksempel blev jeg kontaktet af ISS, der havde 10 maskiner, der skulle fikses. Denne slags opgave tager jeg gerne ind.

Gode råd til den private støvsuger

Man er velkommen til at kontakte Støvsuger Experten, hvis man har problemer med støvsugeren i privaten, eller har brug for tilbehør.

- Når jeg bliver kontaktet, kører jeg ud til kunderne - og det skal de ikke betale ekstra for, siger Claus Lindegaard.

En støvsuger skal naturligvis vedligeholdes, så lever den længere.

- Som udgangspunkt holder den 10 år, men kun hvis man passer den med filter og pose. Maskinen skal kunne få luft.

- Det er næsten altid filteret, folk glemmer. Og det er ikke det filter, som sidder lige bag posen. Nej, det er det andet filter, som sidder bagerst i støvsugeren. Hvis filteret har en blå kant, kan det skylles og vaskes, forklarer støvsugereksperten.

- Tænk altid på, at mundstykkets udformning skal fungerer sammen med gulvet. Mundstykket skal ikke danne vakuum, men suge i hele dets længde. Vær også opmærksom på, at hårene ikke er slidt ned - for så bliver trægulvene ridsede.

- Brug originalposer. Det har noget at gøre med, hvor store partikler, der kan komme igennem en uoriginal pose. Den originale filtrerer bedre.Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Annonce
Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Ugeavisen Vejle

Ny forretning i Vestergade: Her er stilen helt anderledes end dansk

Ugeavisen Vejle

Tag med til Mellemøsten i Vejle: Fem stærke bud på ting til boligen - udvalgt af Nader Hassan Ibrahim

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Ugeavisen Vejle

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Ugeavisen Vejle

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Annonce