Annonce
Ugeavisen Vejle

Manden hader dansktopmusik

Lars Christensen er klar med et nyt album med titlen Noget værre vrøvl. Sangene er på gaden sidst i november. Foto: Lars Saugbjerg
Snart er Vejlemusikeren Lars Christensen på banen med albummet "Noget værre vrøvl". Protestsangerens tekster er på én gang satiriske, bramfri og fortællende.
Annonce

Vejle: Lars Christensen fra Vejle er en musikalsk mand. En spillemand med noget på hjerte. Han tager i hvert fald bladet fra munden, når han sidst på måneden er på gaden med albummet "Noget værre vrøvl".

Sangene har ligget klar i tre år, men først nu - som 60-årig - har han mod på at sende sangene og teksterne på gaden. Det er rock med kradse tekster om blandt andet dårlig musiksmag. Han langer ud efter dansktopmusikken med sangen Dansktop - la' nu vær'.

"Jeg hader stegt lever og dansktopmusik. Dansktop, dansktop - la' nu vær'. Dig og himmelhunden, I er kun til besvær", synger han.

Popmusikken får også en røffel. I nummeret Den Sidste Protestsanger flygter Lars Christensen hver gang han hører Nik og Jay.

"Man skal holde sin kæft, og holde sig til dåsemusik. Det hele er så pænt, og jeg skal kede mig ihjel, og drukne i musikkosmetik", synger han.

Jeg får simpelthen røde knopper af dansktopmusik. Jeg synes musikgenren er nedværdigende, infantil, tåbelig og dum.

Lars Christensen, LC & The Chaingang

Annonce

Nedværdigende og infantil

- Jeg går primært efter musikbranchen, så jeg saver jo faktisk den gren over, jeg sidder på. Men jeg vil blæse på musikbranchen, som jeg igennem mange, mange år har holdt mig fra, fordi den er fyldt med røvhuller, dumme svin og spytslikkere, lyder det fra den vejlensiske musiker.

- Jeg får simpelthen røde knopper af dansktopmusik. Jeg synes musikgenren er nedværdigende, infantil, tåbelig og dum. Er man til dansktop, skal man vågne op og ikke lade sig nøjes med spegepølse fra Aldi, men også spise den fra slagteren i Farre, siger Lars Christensen med et suk.

Om Den Sidste Protestsanger fortæller han:

- Sangen er et opgør mod den ligegyldige popmusik, der strømmer ud af radioen. Folk laller rundt til musikken på arbejdspladserne, og den er med til at gøre folk til underholdningsjunkier, siger han.

Annonce

Lucy vandt en million

Lars Christensen kan noget med ord. Og han er ikke "kun" protestsanger, han er også historiefortæller. På albummet "Noget værre vrøvl" finder man for eksempel sangen om Lucy.

- Lucy er fra Holstebro, og hun vinder en million i Lotto. Hun er en fattig pige, der har haft en svær opvækst, og pludselig kommer hun til penge. Hun er stor og fed, rødhåret og går i høje hæle. Lotto-gevinsten drikker hun op på sin mors værtshus, fortæller Lars Christensen.

Albummet har også en kærlighedshistorie. Men titelnummeret "Noget værre vrøvl" er noget helt andet.

Hvad handler den sang om?

- Den har jeg skrevet for at bevise, at man kan skrive sange om alt mulig andet end lige kærlighed. Den handler sgu ikke om noget. Den er noget værre sludder. Alle synger sange om kærlighed, jeg synger sange om alt...

Noget værre vrøvl

Albummet bliver udsendt af LC & The Chaingang den 29. november.

Her får du teksten fra sangen Danmark:

Hvad er det der sker med vores lille land

Der sker så meget, der går over min forstand

Er vi blevet så små, er vi blevet forandret

Er det sort og hvidt, er varmen fordampet.

Man er lammet, forvirret, stresset og vred

Alle kan set det, alligevel bliver vi ved

Det for stort, det er kompliceret og gråt

Det sku være så godt, nu det for småt

Jeg ser indskrænkethed og ironiske smil

Jeg ser lastbilchauffører med en dårlig stil

Jeg ser embedsmænd misbruge magt

I min magtesløshed kan jeg ikke få det sagt

Vi er ikke mere os selv

Vi har slået os selv halvt ihjel

Det er ikke det Danmark jeg kender så godt

Egoisme og smålighed fylder os op

Vi lukker vore grænser, vi lukker vores sind

Vi lukker døren for hinanden - her kommer ingen ind

Danmark åh Danmark, hvor går du hen

Hvornår mon mine øjne kan kende dig igen

Jeg er blind, jeg er døv, mine sanser siger stop

Jeg drukner i en andedam, kan ikke komme op.

Vi er ikke mere os selv

Vi har slået os selv halvt ihjel

Annonce

Drop din surhed

Spillemanden fra Vejle erkender, at han skælder ud på albummet, til daglig er han dog slet ikke så vred.

- Men vi har et land med mange paradokser. Hvordan kan det være, at et så lykkeligt folkefærd har verdensrekord i at gå til psykolog? Hvorfor ser folk så pisse sure ud, når du går en tur på gågaden? Lad dog være med at se så sur ud! Jeg tror, at den materielle velstand har dræbt glæden.

- Det, jeg vil med albummet, handler om bevidstgørelse. Måske kan jeg få folk til at tænke sig lidt om, og reflektere lidt over deres eget liv. Det kunne være fedt, siger Lars Christensen med et smil.

Lars Christensen glæder sig over, at han ikke er alene om at råbe om. Musikere som Carl Emil Petersen, Allan Olsen og Niels Hausgaard gør det også - på deres måde.

Vejlemusikeren, der til daglig arbejder hos ASPIT som IT-lærer for unge autister, har i øvrigt allerede oplevet folks interesse for sine sange. I efteråret spillede han på gaden i Vejle, Fredericia, Kolding og Horsens.

- Og folk standsede, lyttede og reflekterede over teksterne. Det fortæller mig, at der er et marked for det. Og det er mit brændstof.

Lars Christensen er multimusiker. Dansktopmusik har han ikke meget tilovers for. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Annonce