Annonce
Ugeavisen Vejle

Motionsløb: Zombier jagter dig rundt i skoven

Motorsavs-grisen er et ud af mange elemeneter, når Dystopia Entertainment skruer op for uhyggen 26. august. Foto: Lars Saugbjerg

Dystopia Entertainment arrangerer "Dystopia Horror Run - Zombie Massacre", et femkilometers motionsløb, hvor deltagerne bliver jagtet af over hundrede zombier.

Vejle: Zombierne kommer, så tag benene på nakken. De er sultne - og de vil have frisk kød.

Løberne skal have gode nerver, når der på lørdag stables et sandt gyserløb på benene i Vejle. Den mørke og dystre skov i Mørkedalen danner rammen om det specielle motionsløb, som Dystopia Entertainment står bag. Det er tredje gang, at der arrangeres "Dystopia Horror Run - Zombie Massacre".

- De første par gange havde vi omkring 150 deltagere i hvert løb. Nu har vi rundet 350, og vi sælger billetter hver dag. Jeg forventer, at vi lander på mellem 400 og 500 deltagere, fortæller kommunikationsansvarlig hos Dystopia Entertainment, Per Stærk Andreasen.

- Folk får en fed oplevelse. De bliver skræmt fra vid og sans. Og zombierne får det også sjovt, for det giver jo et kick at skræmme folk.

Per Stærk Andreasen, kommunikationsansvarlig hos Dystopia Entertainment
De mange frivillige får lagt make up, inden løbet går i gang. Arkivfoto

Et kick

Det er ikke kun deltagerne, der får det sjovt - og uhyggeligt. De mange frivillige får sig også en oplevelse.

- Vi har omkring 200 frivillige involveret i arrangementet. På en intro-dag har vi haft professionelle instruktører med, så alle zombier ved hvordan de skal spille og bevæge sig. Alle får også fed make up på. Zombierne, som der er cirka 100 af på ruten, er skræmmende sultne - og det kommer deltagerne til at føle, siger Per Stærk Andreasen, der selv har medvirket som skuespiller/aktør i Dystopias "Haunted House".

- Adrenalinen kører for vildt. Det giver jo et kick at skræmme folk.

Pas på zombierne, når du deltager i løbet på lørdag. Arkivfoto

Kuperet terræn

Alle løbere bliver hentet i lastbiler på Mørkedalsvej, og kørt ud til startområdet. Der er ikke langt, men det er hemmeligt hvor. Starten går i etaper.

- Ruten er på fem kilometer, og terrænet er meget kuperet. Underlaget er forskelligt, og noget af løbet foregår indendørs. Løberne har tre liv i form af nogle plastikstrimler, som hænger fra buksekanten. Dem forsøger zombierne at tage. Kommer du i mål med en strimmel - eller flere - trækker vi minutter fra din sluttid, siger Per Stærk Andreasen, der tilføjer, at alle deltagere får en pandelampe og en T-shirt.

Første gruppe løbere starter før det bliver mørkt. Men det kan godt blive uhyggeligt alligevel, forsikrer Per Stærk Andreasen.

- I skoven er der altid lidt dunkelt og dystert, også lige efter klokken 19. Alligevel er der mange, der foretrækker at løbe efter mørkets frembrud. De seneste løb, hvor det er bælgmørkt, blev hurtigt udsolgt, siger han.

Klamme zombier og uhyggelige monstre er en del af skovens beboere, når løberne bliver sendt af sted. Arkivfoto
Annonce

Skræmmende oplevelse

Oplevelsesløbet går gennem skov, moseområde og en nedlagt fabrik - med diverse forhindringer, installationer og udfordringer undervejs.

- En af udfordringerne handler faktisk om at finde og fange motorsavs-grisen Mr. Piggy. "The Government" rekrutterer folk for at få fanget Mr. Piggy. Måske skal han bures inde, hvem ved. Løbet handler kort og godt om at skabe nogle uhyggelige oplevelser. Jeg lover, at det er en skræmmende, uforglemmelig oplevelse, når man bliver jagtet af sultne zombier gennem en skov, smiler Per Stærk Andreasen.

Deltagerne, som allerede har købt billet, kommer hovedsageligt fra Vejle, Fredericia, Kolding og Horsens. Men der kommer også folk langvejs fra, for eksempel Thy og København.

- Efterhånden kender folk os. Og når de har fået en fed oplevelse hos Dystopia Entertainment, kommer de igen - gerne med en ven, slutter Per Stærk Andreasen.

Pas på Mr. Piggy, motorsavs-grisen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce