Annonce
Ugeavisen Vejle

Nu smiler Vejles Michelin-mand igen

Nu smiler de alle igen - med Vejles Michelin-mand i spidsen. Illustration: Fødevarestyrelsen
Flere af Vejles restauranter og caféer fik i efteråret en sur smiley fra Fødevarestyrelsen. Nu smiler de alle igen - med Vejles Michelin-mand i spidsen.
Annonce

Vejle: En række af Vejles spisesteder fik i efteråret en sur smiley af Fødevarestyrelsen, men nu smiler de alle igen - og med Vejles Michelin-mand i front.

19. december fik Highway 51 Diner på Toldbodvej i Vejle en sur smiley og en bøde på 5000 kroner, fordi restauranten ikke kunne dokumentere nedkølingen af stedets fødevarer, den såkaldte egenkontrol, over for Fødevarestyrelsen. Siden 3. februar har Elvis-restauranten igen smilet til gæsterne ved ankomsten.

5. december måtte Cafe Tika Basa også erkende, at egenkontrollen ikke var god nok. Det var her dokumentationen for opvarmning af fødevarer, det kneb med. Det udløste en sur smiley og en bøde på 5000 kroner. Siden 13. december har der ikke været noget at komme efter.

To glade smileys i træk kan indehaveren af 1401 - Food & Friends glæde sig over, nemlig efter et besøg af Fødevarestyrelsen henholdsvis 29. oktober og 17. december. 1401 - Food & Friends fik en sur smiley 19. september, fordi temperaturen i stedets køler blev målt til 9,2 grader mod de tilladte 5,0 grader. Det udløste en bøde på 5000 kroner.

Flere sure smileys

Der udføres hvert år lidt mellem 50.- og 52.000 kontroller af danske detailvirksomheder - et relativt stabilt antal kontroller.

Men antallet af sure smileys er stigende.

Det viser en statistik fra Fødevarestyrelsen for perioden 2013-19.

I 2019 fik 3,1 procent af de kontrollerede virksomheder en sur smiley. Det tal er næsten en fordobling af tallet fra 2013, hvor 1,6 procent fik en sur smiley.

Udviklingen af den procentuelle fordeling af smileys er vokset støt hen over perioden, idet andelen af sure smileys i 2014 var 1,7 procent, året efter steg den til 1,9 procent, i 2016 var den på 2,4 procent og i 2017 også på 2,4 procent, mens den steg en enkelt grad i 2018 med 2,5 procent af samtlige kontroller.

I 2019 fik 82,6 procent af de kontrollerede detailvirksomheder i øvrigt en glad smiley, og cirka tre ud af fem virksomheder kan prale af en elitesmiley, nemlig 58,5 procent i 2018.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Annonce

Pappa smiler også

Siden 22. oktober har Pappa La Rosa i Bryggen også smilet igen, efter at han både i august og september havde fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen. 12. august kneb det med rengøringen bag disken og i køkkenet, og det kostede en bøde på 5000 kroner. 26. september kontrollerede Fødevarestyrelsen igen spisestedet. Her kunne styrelsen konstatere, at der var skinnende rent, men at kontrolrapporten ikke var hængt op. Det udløste en bøde på 2000 kroner.

På Vejles Michelin-restaurant, MeMu, smiler Michelin-manden også igen.

Restaurant MeMu fik 28. november en bøde på 2000 kroner og en sur smiley efter et opfølgende kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.
Michelin-manden har smilet igen siden 16. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce