Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny natur-strategi i Vejle

Natur- og Friluftsstrategi 2019 er anden generation af sin slags og bygger oven på de ambitiøse visioner og mål fra den tidligere strategi fra 2015. Foto: Mads Fjeldsø Christensen
En helt ny strategi for Vejle Kommunes natur og friluftsliv har fokus på seks indsatsområder.
Annonce

Vejle: Natur- og Miljøudvalget har netop vedtaget en ny strategi for natur- og friluftslivet i Vejle kommune, der understøtter udvikling af naturen og borgernes muligheder for at opleve og nyde de smukke omgivelser i kommunen.

Strategien er inddelt i seks centrale indsatsområder: Friluftsliv, ådalene og den lysåbne natur, skov, vandløb og søer, Vejle Fjord samt formidling.

Strategiens specifikke afgrænsninger er med til at sikre sammenhæng med en række andre centrale planlægningsværktøjer, herunder eksempelvis byrådets vision; Vejle med Vilje. Ud over fokus på natur og friluftsliv skal Natur- og Friluftsstrategi 2019 understøtte kommunens arbejde med resiliens og øget klimatilpasning samt et fortsat godt samarbejde med lodsejere, borgergrupper og øvrige interessenter på natur- og friluftsområdet.

Foruden Vejle Kommunes Natur- og Miljøudvalg, der har det politiske ansvar for strategien, har en lang række øvrige vigtige interessenter og organisationer haft indflydelse på strategiens indhold.

- Strategien har været sendt bredt i høring, hvilket har resulteret i relevante og konkrete input. Den brede politiske forankring sikrer et godt fundament for de kommende års indsats på området, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce