Annonce
Ugeavisen Vejle

Projekter for millioner af kroner: Golfklub går efter bane med 36 godkendte huller

18 af Vejle Golf Clubs 27 huller ligger omkring klubhuset omkranset af Munkebjergskoven, mens de øvrige ni og den nuværende korthulsbane ligger på modsatte side af Andkærvej. Det er de ni korte huller, der skal forlænges og lægges om, så klubben kommer til at råde over fire godkendte sløjfer på hver ni huller. PR-foto
Vejle Golf Clubs bestyrelse går efter medlemmernes opbakning til at lægge korthulsbane om til en godkendt sløjfe. To andre projekter er også i støbeskeen.

Vejle: Vejle Golf Club er stort set færdig med en omfattende og flerårig dræningsplan, og gør nu klar til at kaste sig ud i nye investeringer.

En af dem vil betyde, at klubben om to til tre år kan tilbyde sine medlemmer spil på fire forskellige ni hullers sløjfer, hvis medlemmerne bakker op om planen.

I dag råder klubben over tre sløjfer, der er godkendt af Dansk Golf Union, samt en ni hullers korthulsbane.

Men står det til klubbens bestyrelse, skal der investeres omkring 2,5 millioner kroner i at udvide korthulsbanen til ni regulære huller, så den sløjfe også kan godkendes af unionen.

- Det er ikke sådan, at vi hele tiden skal kaste os ud i nye store projekter, hver gang vi er færdig med et andet. Men det er naturligt at tænke på, hvad næste skridt skal være for at udvikle klubben, så den kan blive endnu bedre, siger klubbens formand, Claus Svold.

For både nuværende og nye medlemmer

Projektet kræver, at de nuværende ni korte huller tilsammen bliver 400 meter længere, så sløjfen opfylder minimumskravet på 1375 meter. Samtidig skal andre krav opfyldes, så det er nødvendigt at anlægge tre til fire helt ny huller, mens de resterende skal ændres og forlænges.

En udvidet golfbane med 36 godkendte huller vil kunne aflaste banen, når der er pres på i sommerhalvåret, og i vintersæsonen, når nogle af de øvrige sløjfer er lukkede på grund af vejret.


Vi hører tit folk sige, at de godt kunne tænke sig at spille golf, men de har ikke tiden til det. Vi vil gerne tilbyde dem en mindre pakke.

Claus Svold, formand, Vejle Golf Club


Men projektet er især henvendt til en ny målgruppe, der kan købe et billigere medlemskab, som specifikt knytter sig til den nye sløjfe.

Bestyrelsen har talt med andre klubber, der har lignende medlemskaber, og vurderer, at interessen for et mindre og billigere golfmedlemskab er så stor, at det kan finansiere hele baneinvesteringen.

Annonce

Mange har ikke tiden til golf

- Kontingentet vil koste cirka det halve af et normalt medlemskab, og vi vil  gerne ramme nye målgrupper. Vi hører tit folk sige, at de godt kunne tænke sig at spille golf, men de har ikke tiden til det. Vi vil gerne tilbyde en mindre pakke til dem, der ikke har tiden eller kræfterne til at spille den store bane. Det kan være egne, ældre medlemmer, travle børnefamilier eller folk med funktionsnedsættelse, siger Claus Svold.

Projekterne påvirker ikke kontingentet

De tre anlægsprojekter, bestyrelsen i Vejle Golf Club håber at få opbakning til, løber op i en samlet investering på 4,9 millioner kroner.

Men det er ikke en investering, der vil påvirke størrelsen på kontingentet, lover klubbens formand Claus Svold.

- Vi vil ikke se en kontingentstigning, hvis der er opbakning til projekterne hos medlemmerne. Vi har en stigende medlemsskare og har haft overskud de senere år, så vi kan selv putte penge i projekterne, og samtidig går vi efter at optage et realkreditlån, fortæller Claus Svold.

Det kræver dog politisk godkendelse af byrådet, idet optagelsen af det 3,9 millioner kroner store realkreditlån er afhængig af en kommunal lånegaranti. Den sidste million finansieres enten kontant af klubben selv eller gennem eget arbejde i projekterne.

Klubben er gået i gang med at søge lånegarantien og tilladelse til at udvide korthulsbanen, men bestyrelsen understreger, at det kun er foreløbige skridt. Alt afhænger af opbakning på generalforsamlingen.

Det nye medlemskab vil stadig være et fuldgyldigt medlemskab af klubben og give green fee-adgang til den store bane og andre klubbers baner, understreger formanden.

Annonce

Vil gerne forbedre træningsfaciliteterne

Investeringen i banen er ikke de eneste anlægsplaner, klubbens bestyrelse satser på at få godkendt på førstkommende generalforsamling, der på grund af corona-pandemien endnu ikke er sat dato på.

Bestyrelsen håber også at få opbakning til at forbedre træningsforholdene, da klubben i dag kun råder over fire overdækkede udslagspladser på driving rangen.

Projektet går ud på at etablere overdækning over yderligere 11 udslagspladser, og samtidig ønsker bestyrelsen at beklæde den nuværende og nye bygning med sedumtag, så bygningen vil passe bedre ind i skovbilledet.

Projektet koster anslået 1,4 millioner kroner, og udover at forbedre træningsforholdene vil det også forlænge sæsonen på driving rangen og gøre brugen mindre vejafhængig.

Annonce

Banen bliver det sidste af tre projekter

Det sidste projekt, bestyrelsen barsler med, er ikke rettet mod spillerne, men mod de ansatte i greenkeeperstaben og klubbens mekaniker, som arbejder indendørs en stor del af vinterhalvåret, hvor maskinparken gennemgås og repareres.

Det sker i en kold hal, og bestyrelsen lægger op til, at mellembygningen i greenkeepergården rives ned og erstattes af en varm hal, hvilket vil koste anslået en million kroner.

- Vi prioriterer de to sidste projekter før baneudvidelsen. Vi ønsker at forbedre vores arbejdsmiljø for vores mekaniker inden vinter, og vi har længe ønsket at forbedre vores træningsfaciliteter. Derfor vil vi gerne i gang med de to projekter i år, hvis det er realistisk, og så går vi tidligst i gang med baneudvidelsen i 2022. Den vil strække sig over et par år, da vi hele tiden skal kunne spille på korthulsbanen under omlægningen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce