Annonce
Ugeavisen Vejle

Skyttehushavens renovering fejres med stor folkefest

Vejle Byråd inviterer borgerne til stor folkefest lørdag 25. maj fra klokken 13 til 17 i Skyttehushaven. Foto: Mette Mørk
Skyttehushaven er næsten færdig efter den store renovering, som den gamle have har været igennem de sidste par år. Det fejres med en stor folkefest lørdag 25. maj med skøn musik og en masse aktiviteter.
Annonce

Vejle: For 161 år siden købte Vejle Skyttelaug Skyttehushaven, men haven blev først åben for alle, da Vejle Kommune overtog haven i 1915.

Nu har haven fået et ambitiøst ansigtsløft med ny flot scene, ny sandstrand, otte nye haverum med nye stier og ny rutchebane. Også fuglevoliere og det hvide lysthus er restaureret.

Vejle Byråd inviterer derfor borgerne til stor folkefest lørdag 25. maj fra klokken 13 til 17, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce

Musik og aktiviteter

Lørdag eftermiddag byder på masser af musik og aktiviteter i den gamle have. Men først er der indvielsen af haven med taler af borgmester Jens Ejner Christensen og direktør Henrik Tvarnø, A.P. Møller Fonden. Musikken leveres af Jelling Bigband, Apollo koret og ungebandet FAINT ED, og haven får også besøg af bakkesangerinden Anette Oxenbøll. Der er masser af aktiviteter i havens mange rum, bl.a. Cirkus ABC. Naturvejlederen er også på besøg i haven og på stranden, og der er strandaktiviteter for børn ved vandkanten.

- Vejles vægtere, fugleforeningen, repræsentanter for de tre skytteforeninger og FestiVejle vil også være til stede i haven. Og så kan man rundt om i haven møde ”historiske personer” fra havens fortid. Og mon ikke også Kajakklubben og roklubben kigger fordi, skriver kommunen i pressemeddelelsen. Hvis man gerne vil høre meget mere om den nye have, inviterer stadsarkitekt Lisbeth Wolters og projektleder Camilla Jørgensen på guidede ture klokken 14.30 og 15.30.

Annonce

Gratis bus til festen

Der er forhåbentlig rigtig mange borgere, der gerne vil deltage i festen. Vejle Kommune opfordrer derfor til at tage cyklen, gå eller ro ud til haven eller tage den gratis bus. Den gratis bus kører hvert kvarter fra busterminalen i Vejle og tilbage igen.

Vejle Kommune byder også på gratis kaffe, saftvand og is – i hvert fald til de første 2.000 gæster.

Annonce

Resultatet af lang proces

Skyttehushaven var ved at være nedslidt, da den i 2015 havde 100 års jubilæum, og haven fik ny bevågenhed. Spørgsmålet var, hvordan man kunne forny haven, uden at den mistede sin sjæl. En donation samme år fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 25 mio. kr. og 7 mio. kr. fra Vejle Kommune satte gang i renoveringen. I 2016 og 2017 blev der holdt borgermøder og lagt planer i samarbejde med landskabsarkitekt SLA, Århus, og der blev holdt miniarkitektkonkurrence for havens bygninger med forslag til ny scene fra Ravn Arkitektur, Vejle. De sidste par år har arbejdet med at revitalisere haven været i gang. Senest har Vejle Byråd bevilget penge til ny udsigtspavillon, der er under udvikling, ligesom arbejdet med at renovere stenmolen er i gang. Men alt det andet i haven er klar til at blive indviet og taget i brug ved festen lørdag 25. maj. /lasau

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Brevkasse: Koldt ægteskab

Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce