Annonce
Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Musikalske venner mødes på biblioteket

Live Foyn Friis er et nyt navn på musikscenen med en stemme fra både jazzen og poppen. Arrangementet med hende er en del af Spil Dansks "Kvindelige Forbilleder". PR-foto
Mød den unge sangerinde og den vaskeægte veteran i forbindelse med Spil Dansk. Musikken spiller i al sin mangfoldighed på Vejle Bibliotek.
Annonce

Vejle: Musikverdenen rummer mange kvindelige forbilleder. Et af dem er Live Foyn Friis. Hun er en norsk sangerinde, der drog til Danmark for at lave popmusik, og mandag eftermiddag den 26. oktober tager hun til Vejle Bibliotek for at spille sin musik og fortælle om sin musik og sin karriere under kunstnernavnet Liive.

Hendes debutsingle "København" blev et radiohit, hun har skabt musik til en tv-julekalender og har optrådt på Smukfests Bøgescene. Men inden da har Liive også rejst verden rundt og sunget jazz. Desuden har hun studeret sang ved musikkonservatoriet i Aarhus.

Annonce

Tabte kæben

- Jeg hørte hendes debutkoncert på konservatoriet. Og tabte kæben. Hun er en virkelig dygtig sangerinde, men ikke nok med at hun behersker sit instrument, stemmen, hun er også en fantastisk sangskriver, fortæller musikformidler på Vejle Bibliotekerne Christian Møller Nygaard, der er uddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium samt cand. mag. i oplevelsesøkonomi fra Aarhus Universitet.

Rundt om Spil Dansk

Torsdag 26. oktober, klokken 17 til 18: Mød den norske kunstner Live Foyn Friis.

Lørdag 31. oktober, klokken 15 til 16: Mød kunstneren Peter Abramhamsen til et musikalsk foredrag.

Til både koncerten og foredraget skal der på grund af covid-19 bestilles billet på vejlebib.dk.

Arrangementet er en del af Spil Dansks "Kvindelige Forbilleder", som sætter spot på kvinder i rytmisk musik, hvor man kan møde, lytte og lære om og af den kvindelige artist.

Arrangementet byder både på en intim solokoncert og fortællinger fra den kvindelige artists liv og virke som professionel musiker - og selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål.

Annonce

Vaskeægte veteran

Mens Liive er et nyt navn på musikscenen, er den 79-årige sanger, guitarist, komponist, producer, booker, tourmanager og pladeselskabschef Peter Abrahamsen en vaskeægte veteran, der har været med til alt - og helt fra de glade rock and roll-dage i 1950'erne. Om det er folkemusik, country eller cajun eller som en lydhør fortolker af danske digte.

Peter Abrahamsen har en sjælden fortællerevne og et langt liv i musikken at fortælle om. PR-foto

Ham kan man møde til et inspirerende musikalsk foredrag på Vejle Bibliotek lørdag eftermiddag den 31. oktober.

- Der er ikke det, Peter Abrahamsen ikke har lavet, men jeg synes, at hans styrke er som fortæller og fortolker. Han har en sjælden fortællerevne. Jeg stammer fra Skive og har en svaghed for Peter Abrahamsens frie fortolkninger af Jeppe Aakjærs digte, erkender Christian Møller Nygaard.

Der er gratis adgang til koncerten og det musikalske foredrag på Vejle Bibliotek i forbindelse med Spil Dansk-arrangementerne , men man skal på grund af covid-19 huske at bestille billet på vejlebib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce