Annonce
Ugeavisen Vejle

Stigende interesse for udendørs idræt: Nyt street workout-anlæg indviet midt i Vejle

Kirsten Madsen (til venstre) og Camilla Nielsen fra Street Academy var blandt de allerførste, der prøvede kræfter med det nye træningsanlæg. - De fleste kender calisthenics som noget, hvor man snurrer rundt i luften og laver helt vilde ting. Men man træner jo med sin egen kropsvægt, så alle niveauer kan være med. Og vi håber, vi bliver mange flere i Vejle, lød meldingen. Foto: Michael Svenningsen
Der er linet op til store calisthenics-events og ømme muskler på stribe på det spritnye træningsanlæg, der forleden blev indviet bag Domus. Street Academy, som står bag, håber at lukrere på den voksende interesse for udendørs idræt.

Vejle: Måske har du spottet dem hængende i armene, med hovedet nedad eller i færd med benhårde mavebøjninger på en gåtur langs Vejle Å.

Calisthenics og street workout-udøverne, der har huseret på træningsarealet bag Domus, og som det seneste halve år har ventet spændt på en opgradering af det efterhånden nedslidte anlæg.

Det har kriblet i mullerne, og gruppen har haft det som køer, der venter på at komme på græs, som de selv beskriver det.

Annonce

Lige før påske oprandt dagen endelig, og der var således glæde at spore, da formanden for foreningen, Patrick Sommersted, sammen med byrådsmedlem Hans Hoffensetz (V) klippede snoren til det nyopførte træningsanlæg.

- Det stemmer rigtig fint overens med den generelle ambition i kommunen om at skabe flere muligheder for at udnytte det åbne rum og naturen. Så der har været bred opbakning fra de forskellige udvalg, som har støttet projektet, siger han.

Det er Patrick Sommersted fra Street Academy, der er idémand og initiativtager på det nye træningsanlæg bag Domus. Efter en kort præsentation af "banen" gav han en demonstration af, hvilke øvelser den kan bruges til. Foto: Michael Svenningsen

Det nye træningsanlæg har været under opsætning siden september 2020 og har kostet i omegnen af en halv million kroner.

- Der har jo været et fravær af traditionel sport under corona, så det har selvfølgelig også været en del af den snak, vi har haft, at forbedre mulighederne for idræt udendørs. Blandt andet har SSP-teamet i kommunen også efterspurgt det, siger Hans Hoffensetz, der selv prøvede kræfter med træningsudstyret, inden Street Academy gav en demonstration.


I 2020 vil jeg tro, at vi har haft en medlemsstigning på 20-25 procent. Under corona er der helt klart flere, der har fået øjnene op for, at det kan være et alternativ til fitness i træningscentre.

Patrick Sommersted, formand i Street Academy


Materialerne er state of the art - og tilsvarende dét, der bliver brugt til internationale mesterskaber. Stik modsat det gamle anlæg, hvor der løbende har været reklamationer grundet den voksende brug.

- Det gamle gik jo sådan set at gå fra hinanden i samme sekund, vi begyndte at bruge det, og levede ikke op til kravene, hvis vi skal afholde event, siger Patrick Sommersted og fortæller, at klubben har fået tildelt DM i calisthenics i maj.

Det er firmaet Uno Uniqa, der har leveret udstyret til træningsanlægget. Af samme kaliber som bliver brugt til internationale konkurrencer. Foto: Michael Svenningsen

Voksende interesse under corona

Street Academy i Vejle er en overbygning mellem foreningerne Vejle Calisthenics og Barzone. I dag har man 40 medlemmer og har generelt set en markant stigning i interessen for nichesportsgrenen.

- I 2020 vil jeg tro, at vi har haft en medlemsstigning på 20-25 procent. Under corona er der helt klart flere, der har fået øjnene op for, at det kan være et alternativ til fitness i træningscentre. Så vi satser helt klart på flere fremadrettet, siger Patrick Sommersted.

Street Academy er på nuværende tidspunkt den næststørste calisthenics-forening i Danmark. Mens det nye træningsanlæg har været under opførelse, har klubben benyttet sig af de to andre anlæg i byen - ved Albuen og på Rødkilde Gymnasium.

Forleden blev snoren klippet til det nye state of the art-træningsanlæg ved Vejle Å. Opførelsen har været undervejs siden september 2020. Foto: Michael Svenningsen

- Det er vigtigt at understrege, at den her plads er for alle. Man kan ikke booke den, og den er ikke forbeholdt Street Academy. Men vi glæder os til at komme i gang med at bruge den, og for os ligger den jo perfekt i forhold til at give forbipasserende et glimt af, hvad det er, vi laver, siger Patrick Sommersted.

Træningsanlægget er offentligt og åbent for alle træningslystne vejlensere. Foto: Michael Svenningsen
Til maj er det planen, at der skal afholdes DM i calisthenics på det spritnye træningsanlæg. Foto: Michael Svenningsen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce