Annonce
Ugeavisen Vejle

Sur smiley og bøde til Bryggen-restaurant for manglende rengøring

Restaurantejer Murat Ozsinlak er utilfreds med den bøde og sure smiley, han har fået efter et besøg af Fødevarestyrelsen. På dette foto ses han i forbindelse med, at restauranten skiftede navn fra Marcellos til det nuværende Pappa La Rosa. Arkivfoto: Torben Hansen
Et kontrolbesøg hos Pappa La Rosa har givet en bøde på 5.000 kroner samt en sur smiley. Restaurantejeren er uenig i, at besøget skulle koste en bøde, men accepterer den.
Annonce

Vejle: Det koster en bøde på 5.000 kroner, og samtidig bliver elitesmileyen byttet ud med en sur smiley for Pappa La Rosa i Bryggen. Det sker efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen den 12. august.

Ifølge kontrolrapporten kunne kontrollanten konstatere mangelfuld rengøring af gulve i køkken og barområde samt isterningmaskine. Der var sirup-lignende fødevarerester på gulvet under håndvask og under bordet, hvor sodavandsanlægget er placereret. Derudover var selve undersiden af håndvasken beskidt med tydeligt spor af indtørret drikkevarer.

I køkkenet var gulvet under vaske, opvaskemaskine, køleskabe og diverse hylder generelt beskidte, og isterningmaskinen havde gul belægning, fremgår det også af kontrolrapporten.

Restaurantens ejer, Murat Özsinlak, var ikke til stede under besøget, da han var på ferie. Det var i stedet en ny medarbejder, som tog imod kontrollanten. Og selvom Murat Özsinlak ifølge eget udsagn har betalt regningen på de 5.000 kroner, er han utilfreds med den måde, kontrolbesøget faldt ud.

- Der var ikke noget galt med maden og fødevarerne. Havde der været det, kunne jeg godt forstå det, siger Murat Özsinlak, som også er utilfreds med, at kontrollanten ikke bar sin hvide kittel under besøget - noget han konstaterede via restaurantens videoovervågning.

Annonce

Uenig i bøde

Besøget betyder, at Pappa La Rosa mister sin status som elitesmiley-restaurant. En status den har haft i flere år, hvilket kræver fire glade smileys - kontrolbesøg uden anmærkninger - i træk.

- Det betyder meget for mig at have elitesmileyen, og jeg er træt af at miste den. Jeg kan ikke forstå, hvorfor min forretning skal ødelægges, fordi der ligger noget sirup på gulvet, siger Murat Özsinlak.

Han tilføjer, at det skyldes en utæthed i anlægget til drikkevarer, og at der er taget kontakt til leverandøren, som udbedrer det.

Foruden rengøringen havde fødevarekontrollanten også en indskærpelse af egenkontrollen i forbindelse med varemodtagelse, opbevaringstemperatur, varmebehandling og nedkøling. Ifølge restaurantejeren er der dog styr på dette, og fejlen skyldes, at man ikke har kigget ordentligt i mappen, hvor det registreres. En kølemontør har desuden været forbi for at konstatere, at der ikke er noget galt med kølingen.

- Jeg er ikke enig i bøden, men jeg har betalt den nu, og så går livet videre. Sket er sket, siger han.

Der venter nu et opfølgende besøg fra Fødevarestyrelsen inden for den nærmeste tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce