Annonce
Ugeavisen Vejle

Trine giver dig et indblik i det hemmelige London

Med oplevelsesguiden "VerdensVis London" ønsker vejlenseren Trine Østergaard at vise det ukendte i millionbyen.

Annonce

Vejle: En oplevelsesguide, der åbner læsernes øjne for nye steder i byen med et tvist af historie.

Sådan beskriver forfatteren, vejlenseren Trine Østergaard, sin spritnye guide med titlen "VerdensVis London".

- Med min bog vil jeg gerne give læserne et indblik i det ukendte London. Noget man ikke oplever første gang, anden gang eller tredje gang, man besøger London, siger Trine Østergaard, der tabte sit hjerte til millionbyen, da hun i en periode arbejdede på ambassaden i London.

Hun erkender med et smil på læben, at hun er typen, der altid gerne vil se, hvad der sker henne omkring næste gadehjørne.

- Det er dét, der gør min guide anderledes end for eksempel "Turen går til" og "Lonely Planet", siger hun, der husker, at hun under et af sine talrige besøg i London sammen med en veninde og dennes mand, der på tyvende år er bosat i millionbyen, dumpede ind på et af sine yndlingssteder.

- De kendte ikke stedet, selv om de bor næste dør om dør med det, siger forfatteren med et smil på læben.

Trine Østergaard fik idéen til guiden, fordi hun selv savnede en rejseguide, der ikke blot formidlede de mest almindelige seværdigheder.

- Med bogen tager jeg et spadestik dybere og præsenterer en ny og anderledes indgang til "min by", forklarer forfatteren.

Trine Østergaard

Trine Østergaard (f. 1970) er cand. mag i engelsk og samfundsfag. Hun har arbejdet på Aalborg og Aarhus Universitet samt været gymnasielærer på Rødkilde Gymnasium i Vejle.

Trine er vild med at rejse og har boet, læst og arbejdet i Montreal, Canada og Green Bay og Boston, USA.

London har en speciel plads i Trines hjerte. Hun har arbejdet i millionsbyen, besøgt byen mere end 16 gange samt været på studietur dertil adskillige gange (med teenagere ...). Disse mange besøg har givet hende mulighed for at dykke ned i byens historie/kultur og "skæve" hjørner.

Annonce

14 unikke "Walks & Talks"

"VerdensVis London" er 14 unikke "Walks & Talks", der indeholder fem temaer med hver en gåtur af 1½ til 2 timers varighed.

Ét af temaerne er det litterære London, hvor læseren blandt andet indbydes til en Walk' N' Talk i Virginia Woolfs fodspor.

Med VerdensVis London besøger man som læser også til krypter, katakomber og kunst, ligesom man kan gå i fodsporene på James Bond - hvor man kan genkende steder fra Skyfall og Spectre, og besøge MI6's hovedkvarter.

Det sammen er tilfældet, hvis man interesserer sig for Winston Churchill.

Læserne tages også i hånden på en forfattertur med Charles Dickens i hans London anno 1837. Selve gåturen er lidt hektisk, og man skal være velbevandret i Dickens værker for helt at kunne holde tempoet, men det lykkes at få et indblik i tiden og af fattigdommen.

Bogen, der består af kapitlerne "London below", "Det litterære London", "Londons verdensarv", "James Bonds London" og "Krigens London", er spækket med forfatterens egne fotos, garneret med overskuelige kort til gåturene.

Og noget som især denne artikels forfatter bemærkede:

På bogens sidste sider finder du anbefalinger til kaffebarer, cocktailbarer, pubber og gode spisesteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce