Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Den olympiske fakkel kom til Vejle

29. juni 1952. Fra venstre er det cykelrytter Eluf Dalgaard, fodboldspiller Bent Sørensen, Vejle Boldklub, der netop har modtaget den olympiske fakkel af atlet Heinrich Hjort, Vejle Idrætsforening. Foto: Ukendt
Annonce

Vejle: I 1952 skulle De Olympiske Lege afholdes i Helsingfors. Den olympiske flamme blev ført fra Grækenland til Finland som et stafetløb, hvor forskellige idrætsfolk fik æren af at føre ilden frem. Flammen kom til Vejle 29. juni, og på billedet kan man til venstre se cykelrytter Eluf Dalgaard på trappen foran Vejle Rådhus. De to andre mænd er fodboldspilleren Bent Sørensen fra Vejle Boldklub, og atlet Heinrich Hjort, Vejle Idrætsforening.

I Vejles historie, Moderne Tider, kan man læse, at Eluf Dalgaard sprang på cyklen, da faklen kom til Vejle. Han ledsagede atleterne og ilden ud ad Vejle via Koldingvej og Kolding Landevej.

Eluf Dalgaard kom til at høre til blandt såvel byens som landets største idrætsfolk. I 1951 deltog han i det danske tredagesløb, som passerede Vejle, og det fortælles, at slagterne på Tulip begyndte på arbejde en time tidligere den dag, så de kunne være klar til at hylde Dalgaard, når han og feltet kom forbi.

I 1952 vandt han det svenske seksdagesløb. Han blev også dansk mester, og ved verdensmesterskaberne sluttede han på en syvendeplads. I 1954 vandt han Fredsløbet - en strækning på godt 2000 kilometer fra Warszawa over Berlin til Prag.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstider: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce