Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Ferietrafik i Vejle

Koldingbakken i 1972. Billedet er taget fra Sønderbrogade. Arkivnummer N6785. Foto: Allan Simonsen
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til 1972.

Vejle: Skønt lørdage ikke hørte til sommerens allerstørste rejsedage, var trafikken i Vejle meget tæt hele dagen 24. juli 1972.

Værst så det ud på Koldingbakken.

Op gennem 1950'erne mere end tredobledes antallet af personbiler, og stigningen forsatte i det efterfølgende årti, således at der i 1970 fandtes over en million personbiler i Danmark.

I Vejle blev parcelhuskvartererne anlagt ovenfor bakkerne, hvilket medførte stigende trafik til eller gennem byens centrum.

Den 1. juli 1970 fulgte Vejle Amts Folkeblad et tysk ægtepar på deres køretur gennem Vejles trafik. Det tog dem en time og 20 minutter at passere byen, hvilket skete med en gennemsnitsfart på 4,9 kilometer i timen.

I Vejles Historie, bind 4, kan man læse, at der blev åbnet op for fire spor på Koldingvej fra Pedersholm Allé til Grønlandsvej den 6. juli 1973. Dermed var en af de værste flaskehalse udvidet fra foden af Koldingbakken til Grønlandsvej.

Lysreguleringer og vejudvidelser kunne dog ikke afhjælpe alle Vejles køproblemer. Først da broen kom, slap man for den gennemkørende og tunge trafik i nord-syd-gående retning.

Vejlefjordbroen blev taget i brug i silende regn 21. juni 1980. Der var lange køer ved udkørslen på Horsensvej, men alligevel kunne man komme fra Nørremarken til Vinding på kun cirka 10 minutter.

Broen blev officielt indviet 1. juli med deltagelse af hele kongefamilien.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv lukket.

Normalt er åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce