Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Konfirmander ved Grejsdal Kirke

Sognepræst i Hover Sogn, Erik Andersen, med et konfirmandhold foran Grejsdal Kirke (Arkivnummer B64280). Foto: Frode's Foto, Vejle
Annonce

Vejle: Sådan så konfirmanderne ud, da de stilede op foran Grejsdal Kirke i midten af 1960'erne. Siddende i midten ses Erik Andersen, der var sognepræst fra 1964 til 66.

Grejsdal Kirke er en af Danmarks nyere kirker. Det er den første utraditionelle, moderne kirke i Danmark, og den er tegnet i 1959 af Vejle-arkitekten Jens Malling Pedersen, der betragtede kirken som sit hovedværk.

Kirken er en del af Hover Sogn. I takt med at befolkningen i Grejsdalen steg, opstod der et ønske om en kirke i byen - og ikke kun Hover Kirke på landet.

I 1934 begyndte man at holde gudstjenester i Grejsdalens skole for at vurdere, om der var grundlag for en kirke i Grejsdalen. I 1938 blev der sat en pengeindsamling i gang, men projektet blev stoppet på grund af Anden Verdenskrig.

Der skulle gå en del år, blandt andet på grund af økonomien, før der igen kom gang i planerne. I 1952 blev det besluttet at bygge et kapel, og efter en arkitektkonkurrence med nogle temmelig traditionelle forslag, meddelte Kirkeministeriet at man ikke ville godkende nogen af forslagene.

Der blev så udskrevet en ny konkurrence, og her vandt Jens Malling Pedersen med sit utraditionelle forslag.

Den 25. maj 1959 blev grundstenen lagt til kapellet og byggeriet kunne indvies til kirkelige handlinger ved en festgudstjeneste 22. januar 1961. Kapellet blev indviet som kirke 4. november 1962.

I øvrigt: På grund af Corona er der i år først konfirmation i Grejsdal Kirke 30. august.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af Coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv lige nu lukket, foreløbig til og med søndag 10. maj.

Normalt er åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce