Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: På hat med Ingeborg Jensen

Ingeborg Jensens Modemagasin, Søndergade 8. Årstallet er cirka 1977. Til venstre kan man se forretningen Bojsen Symaskiner og til højre restaurant "Vadestedet" (Arkivnummer: B6978). Foto: Frants Mortensen
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til 1977.

Vejle: Mange husker stadig denne forretning i Søndergade 8. Ingeborg Jensen overtog landets ældste specialforretning i 1925 efter Cecilie Thomsen, der havde etableret forretningen helt tilbage i 1871. Gennem alle årene blev der udelukkende solgt damehatte, oplyser Arkiv.dk.

På Historiskatlas.dk kan man læse, at Ingeborg Jensen allerede som 10-årig begyndte at lave solhatte til salg i forretninger. Hun stammede fra Sindal i Vendsyssel, og kom i lære som modist i Frederikshavn.

Karrieren førte hende til København og Svendborg, hvor hun etablerede egen forretning i 1921.

Hun blev gift og flyttede i 1924 med sin mand til Sæby. Året efter overtog hun så forretningen i Vejle. Den drev hun i mere end 50 år og oparbejdede en stor kundekreds, der sagtens kunne tælle flere generationer inden for samme familie.

Den gamle bindingsværksejendom i Søndergade, der rummede butikken, blev restaureret i flere omgange med nænsom hånd, og facaden blev moderniseret og forsynet med store udstillingsvinduer.

I dag driver YouSee forretning på adressen.

Udover sit virke som indehaver af Danmarks ældste modeforretning var Ingeborg Jensen i en årrække medlem af repræsentantskabet for Fortsættelsessygekassen for Vejle Amt og medlem af Vejles Soroptimistklub. Hun døde i 1988.

En anden kendt modehandler i Vejle var Anna Pilgaard, der slog sig ned som selvstændig i 1935. Hun drev hatteforretning i Grønnegade.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv foreløbig lukket til og med den 5. april 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce