Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Udsigten mod vest

Udsigt fra Vor Frelsers Kirke B77644
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til 1906.

Vejle: Her kigger vi mod vest. Det er udsigten fra Vor Frelsers Kirke i Vejle, årstallet er omkring 1906, hvor kirken var under opførelse.

Forrest kan man se Volmersgade og Dæmningen med telefontårnet i midten. Til venstre kan man skimte toppen af metodistkirken/Sct. Pouls Kirke, i baggrunden ses industriskorstene og yderst til venstre Vejle Amtsgård i Vedelsgade.

Man kan se helt til Vejle Enge fra tårnet på Vor Frelsers Kirke.

Kirken blev opført efter en arkitektkonkurrence, hvor der kom 18 forslag. Bedømmelsesudvalget bestemte sig for professor Otto Valdemar Kochs tegninger, og han blev også udpeget til leder af kirkebyggeriet. Efter hans pludselige død få dage senere, blev opgaven i stedet overdraget til arkitekt J. Magdahl Nielsen.

På kirkens hjemmeside kan man læse, at det var de lokale håndværkere, murermester Christian Christoffersen og tømrermester Jørgen Hans Petersen, der stod for det meste af byggeriet, og Vor Frelsers Kirke stod klar til indvielse Allehelgens søndag 3. november 1907. Biskop G. Koch ledede højtideligheden, der samtidig markerede et nyt betydningsfuldt afsnit i byens kirkelige liv - for første gang i Vejles historie havde man nu to sognekirker.

Ved indvielsen ryddede Vejle Amts Avis forsiden og skrev:

- Den menighed, der slutter sig om den nye kirke, vil her høste åndelig næring og kraft. Slægt efter slægt vil samle sig under kirkens hvælvinger for at høre forkyndelsen og for at samle styrke til at stå imod med under hverdagslivets sorger og ængstelser.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv foreløbig lukket til og med den 5. april 2021. Således er de annoncerede lørdagsåbninger den 6. marts og 3. april også aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Rock i Byparken: Her er navnene

Annonce