Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Vejle Campingplads på Nørremarken

Vejle Campingplads som den så ud i sommeren 1957 (Arkivnummer: b62008). Fotograf ukendt/Vejle Stadsarkiv
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til 1957.

Vejle: Naturligvis har der altid været turister – eller lystrejsende, som man kaldte dem i gamle dage – med interesse for Vejle og byens smukke omgivelser. For eksempel området ved Munkebjerg, Fakkegrav, Skyttehuset, Ulvehave Badehotel og Skrædderbakken i Grejsdalen.

I 1882 blev der udgivet et "orienteringskort" over Vejle og omegn med tekst om det, der var værd at se.

Landets første turistforening blev dannet i København i 1889. Vejle fulgte efter i 1893, og var dermed den første by i Jylland, der fik sin egen turistforening. Den fik det flotte navn "Foreningen til Vejle Bys Forskjønnelse og Udvikling til Turistby".

Annonce

Turismen under Første og Anden Verdenskrig var begrænset, men op gennem 1950'erne tog den fart.

Den kommunale campingplads på Nørremarken åbnede 8. maj i 1950. Her var der plads til i alt 67 telte ad gangen. Prisen per nat var så lav som 50 øre, oplyser Vejles Historie, Moderne tider.

Ugens foto er fra 1957. Bestyrerparret frem til 1959 hed Julie Amanda Simonsen og Anders Otto Simonsen.

Overnatningerne lå i 1960'erne pænt over 20.000, alt afhængigt af hvor våd sommeren var.

En turistattraktion dengang var Vejle Zoo. 1960-sæsonen trak 75.000 gæster, og år for år blev dyrebestanden udvidet. Vejle Zoo, der jo var forløberen til Givskud Løvepark, lukkede i oktober 1971.

I dag hedder campingpladsen på Nørremarken "Vejle City Camping". Den ligger stadig på kommunal jord, og har siden 2012 været forpagtet af Vivi Degn og Keld Jensen. Parret ejer også Riis Feriepark ved Give.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv lukket, foreløbig til og med tirsdag 20. april.

Normalt er åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce