Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Vestergade fik fortov

Vestergade i Vejle fik fortov i 1881. Billedet her er fra cirka 1895. Foto: L. Busk
Hver uge bringer avisen et foto fra Vejle Stadsarkiv. I denne uge skal vi tilbage til 1895.
Annonce

Vejle: Der er mange muligheder for at dykke ned i lokalhistorien, også hjemmefra. Uanset om man ønsker oplysninger om bygninger, gader eller personer.

Via Vejle Stadsarkivs hjemmeside kan man finde frem til for eksempel Historisk Atlas, Vejle Wiki, Weblager.dk - eller Byrådsarkivet.

De gamle byrådssager giver en fin indgang til byens historie, hvor man år for år blandt meget andet kan følge kommunens økonomi, se listen af fattige i købstaden, eller hvem der har søgt om fritagelse for skat, og hvem der søger de ledige kommunale stillinger - og meget, meget mere.

På hjemmesiden kan man også læse om dengang, Vestergade fik fortov:

I maj 1881 skulle kommunen i gang med at omlægge fortovene i Vestergade. På det tidspunkt fandtes der allerede én række fliser, men de fremsynede forretningsdrivende og beboere i gaden måtte overbevise kommunen om, at man lige så godt kunne lægge endnu en række fliser.

Det skriver de en ansøgning til kommunen om og indvilliger i at betale halvdelen af de omkostninger, en ekstra række fliser ville koste.

Folkene i Vestergade begrunder deres ansøgning med "den tiltagende Færdsel af Gaaende", og at det kunne være ønskeligt "at Passagen lettes paa en tidssvarende Maade".

Endelig kommer det klassiske argument med, at sådan gør man også i andre byer, og Vejle skal vel ikke stå tilbage på den front?

Ansøgningen til byrådet er underskrevet af 20 forretningsdrivende eller beboere.

På denne uges foto, der er fra 1890'erne, kan man se de to rækker fliser på højre side. Så det ser ud til, at ansøgningen blev positivt modtaget.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Ugeavisen Vejle

Kunst er det vi spiller på

Annonce