Annonce
Ugeavisen Vejle

Undersøgelse: Det spiller ikke rigtigt i Vejle

Der var næppe noget galt med Anne, Sanne og Lis, da Byparken i august blev fluepapir for en stor musikaften. Men generelt er vejlenserne ikke begejstrede for musikoplevelserne i Vejle, hvis man skal stole på en ny Voxmeter-undersøgelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle placerer sig næstsidst i danskernes vurdering af deres kommunes udbud af livemusik.
Annonce

Vejle: Det ser ikke for godt ud med musikudbuddet i Vejle Kommune - hvis man spørger vejlenserne selv.

Det har analysefirmaet Voxmeter gjort i en undersøgelse, der blev offentliggjort 16. januar, og som placerer Vejle som næstsidst blandt alle landets kommuner.

Analytikerne har i hele 2019 løbende bedt et repræsentativt udsnit af danskerne om at vurdere deres kommunes udbud af musikoplevelser, og i det 55.000 personer store interview-materiale blev der spurgt: "Hvor glad er du for dit seneste koncertbesøg?"

På en skala fra 0 til 10 skulle den adspurgte give karakter, og den er siden blevet omregnet til et indeks, hvori indgår interviewpersonens syn på kommunens generelle udbud af livemusik.

Det har gjort det muligt at sammenligne kommuner, og Voxmeter har her givet Vejle et indeks på 44 ud af 100, som altså placerer Vejle som næstsidst, kun "undergået" af Køge med indeks 41.

I tilfredsheds-toppen befinder Randers sig med indeks 68, mens konkurrenter til Vejle som Herning (62), Fredericia (60), Silkeborg (59) og Horsens (58) også har væsentligt højere indekstal.

Vi har spurgt borgerne om, hvor ofte de går ud og hører musik live. Dernæst har borgeren vurderet, hvor god musikoplevelsen var. Og afslutningsvist har vi spurgt, i hvilken grad man ønsker at anbefale musikstedet til venner eller bekendte.

Frederik Nielsen, analysekonsulent Voxmeter

Annonce

Et signal?

Meldingen fra Voxmeter er, at oplevelsen af musikudbuddet i ens kommune spiller en rolle for, hvordan man oplever at bo der. Derfor er overskriften på undersøgelsen "Gode musikoplevelser giver glade borgere".

De dårligste i barometeret får overskriften "kedeligste musikkommuner i 2019".

Den lunkne holdning til musikudbuddet i Vejle er derfor et signal, som kommunerne ikke bør sidde overhørig, mener Voxmeter, der lever af at levere analyser til private og offentlige virksomheder inden for mange forskellige områder.

Voxmeters undersøgelse har fokuseret på spillesteds- og koncertoplevelsen ved livemusik.

- Vi har spurgt borgerne om, hvor ofte de går ud og hører musik live. Dernæst har borgeren vurderet, hvor god musikoplevelsen var. Og afslutningsvist har vi spurgt, i hvilken grad man ønsker at anbefale musikstedet til venner eller bekendte, forklarer analysekonsulent Frederik Nielsen, Voxmeter.

- Det er selvfølgelig en undersøgelse, hvor vi ikke kan graduere imellem, hvorvidt de i Randers bare er mere taknemlige og glade. Vi kan heller ikke analysere på årsagsmålinger af, hvis noget har generet, for eksempel hvorfor noget har generet, og hvad der skal laves om? Vi har data på det, men det er indsamlet via spørgeskema og med åbne besvarelser, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce