Annonce
Ugeavisen Vejle

Universal Transport A/S på opkøb: Overtager Bredsten-virksomhed

Brian Søgaard, indehaver af Universal Transport A/S, får et ekstra ben til virksomheden, som han grundlagde i 1991, efter overtagelse af aktiviteterne i Bent Laugesen A/S. Arkivfoto: Angelina Owino
Den 83 år gamle familievirksomhed Bent Laugesen A/S i Bredsten har solgt kundekartotek og materiel til Universal Transport A/S.
Annonce

Vejle/Bredsten: Efter 83 år lukker vognmandsforretningen Bent Laugesen A/S ved udgangen af juni.

Det gør den efter, at Vejle-virksomheden Universal Transport A/S har overtaget aktiviteterne i vognmandsforretningen fra Bredsten.

- Vi har overtaget kundekartoteket og det tilbageværende materiel i Bent Laugesen, hvilket giver os et ekstra ben i Universal Transport, nemlig containerkørsel, som vi længe gerne har villet gøre mere ud af, fortæller direktør i Universal Transport A/S Brian Søgaard.

Handlen, hvis pris de to parter holder for sig selv, betyder, at Universal Transport overtager 40 containere, tre lastbiler og "nogle" anhængere fra Bent Laugesen A/S.

Annonce

Tredje generation

Bent Laugesen A/S blev grundlagt i 1937 af Karl Laugesen og blev frem til salget af aktiviteterne drevet af hans børnebørn: Peter og Per Laugesen.

De to brødre har ikke umiddelbart planer om at fortsætte i vognmandsbranchen, fortæller Peter Laugesen.

- I første omgang skal vi holde en god sommerferie, men derudover har vi ingen planer endnu, siger Peter Laugesen, der har været involveret i familievirksomheden i 30 år.

Ved salget af aktiviteterne til Universal Transport A/S havde Bent Laugesen A/S seks ansatte.

- Da virksomheden var størst - fra 1998 til 2008 - havde vi 125 ansatte, men vi har langsomt trappet ned siden da, fortæller Peter Laugesen.

I årsregnskabet for 2018/19 havde virksomheden et overskud før skat på 406.000 kr og en egenkapital på 15 millioner kroner.

Til Transportmagasinet har Per Laugesen i forbindelse med salget af virksomheden udtalt, at det er den hårde konkurrence i vognmandsbranchen, der har fået de to brødre til at sige stop.

- Tiden er svær, og det er svært at få noget for det, man laver. Generelt er det en hård branche, og vi er kommet frem til, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe, inden vi bliver trætte af det. Vi kan ikke konkurrere med de store på priserne, og vi vil ikke køre gratis. Så er det bedre at få et almindeligt lønmodtagerjob, udtalte Per Laugesen til Transportmagasinet.

Annonce

120 ansatte

Med overtagelsen af aktiviteterne i Bent Laugesen A/S råder Universal Transport A/S nu over 85 køretøjer og 120 ansatte.

Overtagelsen betyder desuden, at Universal Transport A/S går fra 10 til 50 containere til eksempelvis byggeaffald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce