Annonce
Ugeavisen Vejle

Vandretur trak folk af huse

Mange havde lyst til en vandretur ved Kongens Kær. Privatfoto

Arrangøren kunne ikke tro sine egne øjne, da hun inviterede på vandretur ved Kongens Kær i Vejle.

Annonce

Vejle: Sikke en opbakning. Det skortede ikke på naturhungrende, motionsglade mennesker, da Charlotte Sommer fra Børkop arrangerede fælles vandretur ved Kongens Kær i Vejle. Turen mandag aften var på ni kilometer med start fra biblioteket ved DGI-Huset.

- Jeg var næsten ved at få hjertestop; jeg troede simpelthen ikke mine egne øjne, da flere og flere mennesker kom til, fortæller Charlotte Sommer.

Efterhånden som menneskemængden voksede, var arrangøren overbevist om, at flokken var på vej til et stævne, en håndboldkamp eller lignende. Men det var de ikke. De ville blot gå en tur. Sammen.

- Da jeg oprettede turen tænkte jeg, at højst 25 ville deltage. Men der kom cirka 250, fortæller Charlotte Sommer, der før har stablet vandreture på benene.

- Det er dejlig at følges ad. Så er det også nemmere at komme afsted, når nogen venter på en, lyder det fra motionisten.

Kongens Kær

Kongens Kær er et sammenhængende sø- og vådområde på i alt 100 ha. Tidligere var her græsmarker, som blev afvandet ved hjælp af kanaler og pumper. Naturgenopretning gennemført i årene 2004-2009 har nu omdannet arealerne til mudderflader, våde enge og søer. Stier, broer og udsigtstårne giver gode muligheder for at opleve det flotte landskab og det rige fugleliv som er opstået her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce