Annonce
Ugeavisen Vejle

Veganske retter er populære: Gaia Madservice vokser til det dobbelte

Hovedretterne på den private tallerken hos Andreas Borch er for længst blevet til veganske kødboller med squashspaghetti, glutenfri, indisk kikærtekarry eller sushi baseret på tofu og tang. Foto: Flemming Larsen
Gaia Madservice, der bor i Andkærhus i Vinding, leverer i dag 350 veganske måltidskasser med plantebaseret mad til hele familien. Har udvidet tre gange i løbet af to år.

Vejle: Idéen med veganske måltidskasser har vist sig at slå an. Gaia Madservice, der bor i Andkærhus, har i løbet af sine første to leveår formået at vokse fra 50 måltidskasser til 350 måltidskasser, svarende til henholdsvis 500 og 3500 kuverter om ugen.

Den stigende interesse for veganske måltidskasser med plantebaseret mad til hele familien, betyder, at firmaet netop er gået i gang med en større udvidelse.

- Vi lejede i første omgang 40 kvadratmeter, det voksede for et år siden til 100 kvadratmeter. Og i samarbejde med ejeren af Andkærhus udvider vi nu til 200 kvadratmeter, siger Andreas Broch, medejer af Gaia Madservice.


Jeg begyndte at spise mindre kød og fandt ud af, at jeg sov bedre om natten og havde meget mere energi. Det fik mig til at tage skridtet fuldt ud.

Andreas Broch, medejer af Gaia Madservice


Han ejer firmaet sammen med Andreas Matti og Asger Emborg.

Ændret livsstil blev til forretning

For Andreas Broch er hovedretterne på den private tallerken for længst blevet til veganske kødboller med squashspaghetti, glutenfri, indisk kikærtekarry eller sushi baseret på tofu og tang.

- Jeg begyndte at spise mindre kød og fandt ud af, at jeg sov bedre om natten og havde meget mere energi. Samtidig lagde det en stærk dæmper på symptomerne fra min psoreasis. Det fik mig til at tage skridtet fuldt ud, siger Andreas Broch.

Sætter pris på iværksætteri

Ugeavisen sætter i de kommende måneder fokus på iværksætteri.

Det sker med en række artikler om de små virksomheder, der bor i Andkærhus i Vinding.

Det første firma er Gaia Madservice.

Sammen med sine partnere oplever den ambitiøse iværksætter, at det kun går én vej.

- Vi oplever helt klart en stigende interesse for at leve sundere og for at passe mere på klimaet, også i form af den mad, man spiser. Og man behøver faktisk ikke at lide noget stort afsavn. Plantebaseret mad kan smage fuldt ud ligeså godt som kødretter, understreger Andreas Broch.

Annonce

Dobler kvadratmeterne

Derfor er Gaia Madservice som nævnt i gang med at doble kvadratmeterne, ligesom medarbejderstaben er vokset fra de tre partnere til 22 ansatte - seks fuldtidsansatte, fire på deltid og 12 ungarbejdere.

- Vi er glade for at bo i Andkærhus. Og derfor er vi taknemmelige over, at vi har en udlejer, der har været med til at stå for tilbygningen.

- Det betyder, at vi har fået bedre kontorfaciliteter til vores administration, større kølerum og så er køkkenet selvfølgelig også vokset, siger Andreas Broch.

Annonce

Satser på erhvervskunder

Med de mange ekstra kvadratmeter vil Gaia Madservice også begynde at satse på levering af måltidskasser til områdets virksomheder.

- Indtil nu har fordelingen været 90 procent til privat og 10 procent til erhvervskunder. Vi kiggede på frokostordninger til firmaer og havde så småt taget hul på det op til corona-pademien, som satte alt i stå.

- Nu begynder erhvervslivet så småt at åbne igen. Og enhver erhvervsleder med respekt for sig selv, kan da kun være interesseret i, at medarbejderne spiser sundt, siger Andreas Broch med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce