Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser vinder 50.000 kroner: Simon er frankofil, og vil bruge pengene på mad og teknikker

Simon Seidelin Basballe, kok på Restaurant Lyst i Fjordenhus, vil bruge de 50.000 kroner på at dygtiggøre sig. Foto: Mette Mørk
Simon Seidelin Basballe er frankofil, og vil bruge pengene på at dykke endnu mere ned i landets klassiske teknikker, når det gælder gourmet.

Vejle: - Det er et stort skulderklap, og det er med den største ydmyghed og stolthed, at jeg siger tak for denne anerkendelse. Og når man som jeg gerne vil på eventyr i udlandet, er 50.000 kroner en stor hjælp og spæder godt til opsparingen, lyder det fra en meget glad Simon Seidelin Basballe, der er nyudlært kok på Restauramt Lyst.

Det unge kokketalent blev vinder af Oluf Brønnums Fonds Talentpris Vest - en pris, der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige.

Med hæderen følger et rejsegavekort på 50.000 kroner.

Annonce

Han brænder for de lokale råvarer og bruger dem flittigt, både i sit daglige arbejde på Restaurant Lyst, og når han konkurrerer. Han har blandt andet vundet titlen Molsmester, og nu altså også Oluf Brønnums Fonds Talentpris Vest.

Simon Seidelin Basballe fik udover diplomet også 50.000 kroner til at tage ud at rejse for. PR-foto

Ikke et 8 til 16-job

Det var ikke planen, Simon Seidelin Basballe skulle være kok.

- Jeg er ikke opdraget til at spise specielt fint, og i første omgang var det faktisk ikke så meget maden, som den teamspirit, jeg oplevede i køkkenet, der fik mig til at søge netop den vej. Det tiltalte mig også, at det ikke er et 8 til 16 job, forklarer Simon Seidelin Basballe, der erkender, at det slet ikke ville passe til hans rastløshed og energiniveau.

- Og så har jeg altid kunnet lide at tegne og synes, at grafisk design er interessant, og den kreativitet kan jeg i høj grad også gøre brug af i køkkenet, fortæller Simon, hvis liv i høj grad har mad som omdrejningspunkt.

Han har endnu ikke besluttet, hvor han gerne vil rejse hen, men har et par ideer.

Jeg er ikke opdraget til at spise specielt fint, og i første omgang var det faktisk ikke så meget maden, som den teamspirit, han oplevede i køkkenet, der fik mig til at søge netop den vej. Det tiltalte mig også, at det ikke er et 8 til 16 job.

Simon Seidelin Basballe, nyudlært kok


- Det bliver helt sikkert Spanien eller Frankrig, som jeg længe har drømt om. Jeg er ret frankofil og vil gerne dykke endnu mere ned i de klassiske teknikker, lyder det fra Simon, der ikke kun laver mad, når han er på arbejde, men også gerne giver sig i kast med både souffleer, paté en croute og pithivier i fritiden.

Annonce

Fokus på håndværket

Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør hos Oluf Brønnum & Co, ønsker med prisen at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - og i særdeleshed kokkefaget.

-  Den gode madoplevelse kræver dygtige kokke - og de er en mangelvare. Den udvikling skal vendes, så Danmark kan fastholde sin position som gastronomisk magtcenter, og vi som gæster også fremover har noget at se frem til, hvad enten vi besøger en restaurant, et hotel eller en kantine. Og den opgave vil vi gerne give vores beskedne bidrag til, siger Anders Brønnum-Schou.

Foruden Simon Seidelin Basballe, der har gået på Aarhus Tech, var yderligere fem nyuddannede kokke fra erhvervsskolerne i Silkeborg, Odense, Kolding, Sønderborg og Aalborg nominerede til prisen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Eksport af oste fra DOFO

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Konen drikker alt for meget

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: En rigtig julehistorie for hele familien

Ugeavisen Vejle

Hed december med sexlegetøj og blid bondage: De er pivfrække i Vejle Ø

Ugeavisen Vejle

Hver tredje vejlenser har en i omgangskredsen: Det bør være en pligt at hjælpe, og man får det godt med sig selv

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Og vinderen er...

Ugeavisen Vejle

Her er alle navnene: Rock i Byparken har programmet klar til 2022

Ugeavisen Vejle

Psykiater i Vejle: Dette er din superkraft - brug den, hvis du vil være glad og lykkelig

Ugeavisen Vejle

Skøjtebanens køleanlæg er kollapset: Kommunen lejer sig til is i Mariaparken

Ugeavisen Vejle

Islandsk trold mere levende end nogensinde: Hun tager børnene med på en rejse

Ugeavisen Vejle

Glem alt om luksusfælder: Slut med at unge skal gå konkurs

Ugeavisen Vejle

Bryggen i Vejle bliver elektrisk: Her får du alt at vide om elbiler

Ugeavisen Vejle

Vejles nye værtinde: Navnet er Victoria - og du må spørge hende om alt muligt

Ugeavisen Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Som at tage et bad i honning

Ugeavisen Vejle

Nu er sidste etape af rækkehuse åbnet for udlejning: Der er rift om boligerne trods kras kritik

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Svigermor styrer hele familien

Ugeavisen Vejle

Mange er vilde med det: Den sjove og rå Dacia Duster er fortsat Old School

Ugeavisen Vejle

Her blev juletræerne hentet: Se video, da det tunge grej måtte i brug, og da kommunens mand røg til tops i juletræet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Rostævne i Vejle Havn

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Ingen jul uden havregrynskugler

Ugeavisen Vejle

Vejlenser vinder 50.000 kroner: Simon er frankofil, og vil bruge pengene på mad og teknikker

Ugeavisen Vejle

Tyve stak af med milliondyr luksusbil: Nu udlover Kenneth en kæmpe dusør

Annonce